Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Παγίδα σε ηλικιωμένο στον Ορχομενό για να τον ληστέψουν

Συνελήφθησαν, στην ευρύτερη περιοχή του Ορχομενού, δύο ημεδαποί, ηλικίας 18 & 19 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη ληστείας σε βάρος 76χρονου ημεδαπού.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον, δύο άτομα – συνεργοί τους, ένας 18χρονος ημεδαπός και ένας άγνωστος δράστης, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται.

Ειδικότερα  το βράδυ της Πέμπτης, ο 76χρονος μετέβη στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και κατήγγειλε ότι λίγες ώρες πριν, κινούμενος με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του σε περιοχή του Ορχομενού, αρχικά ένας άγνωστος δράστης προσέγγισε το όχημα του, προφασιζόμενος ότι θέλει να του μιλήσει.

Μόλις ο ηλικιωμένος σταμάτησε, εμφανίστηκαν τρεις ακόμα άγνωστοι δράστες και αφού αρχικά όλοι μαζί τον ακινητοποίησαν, στη συνέχεια τον τοποθέτησαν στα πίσω καθίσματα του οχήματος του, επιβιβάσθηκαν και οι ίδιοι εντός αυτού και τον οδήγησαν σε αγροτική περιοχή του Ορχομενού, όπου τον εγκατέλειψαν μαζί με το όχημα του, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής, με τη χρήση σωματικής βίας και απειλών κατά της ζωής του, αφαίρεσαν από την κατοχή του χρηματικό ποσό και προσωπικά του αντικείμενα.

Από την ενδελεχή έρευνα που διεξήγαγαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού και τη διενέργεια επιστάμενων αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίσθηκαν οι δύο εκ των δραστών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς και παραπέμφθηκαν προκειμένου να απολογηθούν την προσεχή Δευτέρα, στον Ανακριτή Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: