Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Στο νέο κόμμα της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου ο Βοιωτός κ. Γιάννης Σταθάς

Την ένταξή του στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου «Πλεύση Ελευθερίας» ανακοίνωσε σε δηλώσεις του Γιάννης Σταθάς. Ο πρώην βουλευτής Βοιωτίας χαρακτήρισε την «Πλεύση Ελευθερίας» κίνημα πολιτών και όχι κόμμα των μηχανισμών και απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στον νέο πολιτικό φορέα σε όλους τους πολίτες του αντιμνημονιακού τόξου.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου είχε στο πλευρό της επίσης τους γονείς της Νίκο Κωνσταντόπουλο και Λίνα Αλεξίου, τους πρώην βουλευτές Ραχήλ Μακρή, Αγλαΐα Κυρίτση, Νάντια Βαλαβάνη, νεολαίους (που οι περισσότεροι συμμετείχαν στον διαδικτυακό ισότοπο «Φίλοι της Ζωής») ηθοποιούς (όπως οι Χάρης Σιώζος, Βάσια Παναγοπούλου, Λάκης Κομνηνός), τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη, τον σκιτσογράφο Στάθη, την τηλεκριτικό Ντέπυ Γκολεμά, την ακτιβίστρια που πέταξε την κότα στο Μέγαρο Μαξίμου Αυγή Βουτσινά και πολλούς άλλους από τον καλλιτεχνικό, κινηματικό και δικηγορικό κόσμο

Ο Γιάννης Σταθάς στην Πλεύση Ελευθερίας από LAMIASTARGR



Η «Πλεύση Ελευθερίας» το πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα της πρώην προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, σηματοδοτεί μια απόφαση και μια πρόσκληση: «Την απόφαση να παλέψουμε για όσα συμπυκνώνουν τη συλλογική, δημοκρατική συνείδηση του λαού και την πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη μάχη για τον ίδιο σκοπό», τόνισε η ίδια κατά την παρουσίασή του στο Θέατρο Χυτήριο στην Ιερά οδό.

«Σήμερα ξεκινάμε την πλεύση μας προς το μέλλον» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στο σήμα του κόμματος, το καραβάκι με τα έξι τρίγωνα ιστία που παραπέμπουν, όπως διευκρίνισε, στη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαγραφή χρέους και τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. Το μέλλον, συνέχισε, το καθορίζουν οι άνθρωποι και οι λαοί ως κυρίαρχοι της μοίρας και της ζωής τους, παλεύοντας και κατακτώντας μια ζωή με περιεχόμενο.

Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι το νέο κόμμα στρέφεται κατά «της ολιγαρχίας, της ευρωγραφειοκρατίας, της χρεοκρατίας, της τραπεζοκρατίας» και ξεκινά έναν αγώνα εναντίον ενός απολυταρχικού καθεστώτος και ενός συστήματος διαπλοκής, που, όπως σημείωσε, χρησιμοποιεί «τους νομισματικούς εκβιασμούς και τη μιντιακή προπαγάνδα για να διαιωνίζεται».

Στόχοι του νέου κόμματος, είναι όπως ανέφερε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, η «επανασύνδεση των πολιτών με τα δικαιώματα τους», η καθιέρωση νέων σχέσεων μεταξύ κράτους και πολιτών στη βάση της πλήρους διαβούλευσης, η αχειραγώγητη ενημέρωση και διαφάνεια, η διαγραφή του «επονείδιστου χρέους», η ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου του χρέους, η διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας, η προστασία της δημόσιας περιουσίας που «υφαρπάζεται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ» κ.ά.

«Χαράσσουμε το μέλλον μας», πρόσθεσε, «χωρίς τρόικα, χωρίς κουαρτέτο και χωρίς οποιοδήποτε μνημονιακό μόρφωμα». Το κόμμα φιλοδοξεί «να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος και ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι. Λειτουργούμε με ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και ενεργοποιούμε το διαδίκτυο ως οργανικό εργαλείο επικοινωνίας μας. Φιλοδοξούμε να είμαστε κόμμα-κίνημα, μέσα από την κοινωνία, μέσα από τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και τους ζωντανούς ανθρώπους, που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υποτάσσονται, αντιστέκονται, διεκδικούν, νικούν» ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου και υπογράμμισε: «Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και στην κοινωνία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: