Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ο ευρωπαϊκός χαρακτήρας των Δελφών «αγκάλιασε» τον πολιτισμό της Αυστρίας

«Η Αυστρία στην Καρδιά της Ελλάδας»: Μια συνάντηση ιδεών, εικαστικής επικοινωνίας και δημιουργικής διάδρασης» ήταν ο τίτλος της πρώτης – από μια σειρά εκδηλώσεων ανταλλαγής πολιτιστικής ταυτότητας που εγκαινιάστηκε στις αρχές της εβδομάδας στον χώρο των Δελφών. Με αφετηρία τον μοναδικό ευρωπαϊκό σταθμό του Κέντρου Δελφών και με επίκεντρο τον «ομφαλό της γης», η Πρέσβειρα της Αυστρίας κα Andrea Ikic Bohm στην άψογα οργανωμένη ημερίδα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος με εξαιρετικές ομιλίες ακαδημαικών και επιστημόνων από Ελλάδα και Αυστρία, συνέδεσε για πάντα αυτό τον χώρο με τον πολιτισμό της πατρίδας της!








Χάρη στην αποφασιστικότητας της  Περιφέρειας μας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος, της Πρεσβείας της Αυστρίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα στους Δελφούς, η πρώτη Πολιτιστική συνάντηση της Περιφέρειάς μας με την υποδοχή της Αυστρίας!
Υψηλού επιπέδου η πρωινή ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτισμού Δελφών, με την συμμετοχή ακαδημαϊκών και ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού από την Ελλάδα και την Αυστρία με θέμα την συνάντηση των ιδεών, της εικαστικής επικοινωνίας και της δημιουργικής διάδρασης μεταξύ των δύο χωρών.





Εξαιρετικού ενδιαφέροντος τα απογευματινά εγκαίνια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών της έκθεσης 23 έργων Ελλήνων και Αυστριακών εικαστικών με θέμα την «Προσωπογραφία».






 Καταπληκτική και η βραδινή συναυλία στη Ρωμαϊκή Αγορά Δελφών, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τη συμμετοχή της μοναδικής Αυστριακής σολίστ Marie-Cristine Klettner με έργα Σκαλκώτα, Μότσαρτ και Πίχνερ! «Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους εργάστηκαν για αυτό το τόσο σημαντικό πρώτο μεγάλο στοίχημα Πολιτισμού στον Ομφαλό της Γης, και ιδιαίτερα στα ακούραστα στελέχη της ΠΕ Φωκίδας που δούλεψαν με εξαιρετικό επαγγελματισμό και πάθος για την τόσο σημαντική για τον τόπο μας σειρά εκδηλώσεων! Συνεχίζουμε, στο πλευρό του Περιφερειάρχη μας Κώστα Μπακογιάννη, αλλάζουμε στην καρδιά της Ελλάδας...» δήλωσε σχετικά ο υπεύθυνος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Γιάννης Κοντζιάς στο τέλος αυτής της εξαιρετική σημαντικής ημέρας για την παραγωγή πολιτιστικού πλούτου στην περιοχή μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: