Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Η γιορτή της Αγίας Παρασκευής στους πρόποδες του Πτώον με γεύση … αυθεντικής ελληνικής παράδοσης!


Στο Ακραίφνιο του Δήμου Ορχομενού γιορτάζουμε παραδοσιακά την Αγία Παρασκευή. Εδώ και μερικά χρόνια, ο ομώνυμος δραστήριος Σύλλογος, πλαισιωμένος από νέους ως επί το πλείστο άνδρες της ιστορικής περιοχής, κατάφεραν να μετατρέψουν το χώρο αυτό σ` ένα «επίγειο παράδεισο» και να μας καλούν – ιδιαίτερα αυτή τη μέρα – σ` ένα αυθεντικό ελληνικό πανηγύρι!








Από τον δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι της Πελασγίας έως και πολύ πιο πέρα από τον διαμορφωμένο χώρο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής, δεξιά και αριστερά, είχε φτάσει η ουρά των αυτοκινήτων των προσκυνητών που και φέτος τίμησαν την εορτάζουσα Αγία, ένα ξωκκλήσι που δεσπόζει στους πρόποδες του αρχαιολογικού χώρου στο όρος Πτώον.
Προσκεκλημένοι και εμείς της τοπικής κοινότητας και του ΔΣ του Συλλόγου «Η Αγία Παρασκευή», παρακολουθήσαμε τον εσπερινό και την αρτοκλασία που τέλεσαν οι ιερείς π. Νεκτάριος, π. Αβραάμ, π. Ευάγγελος και π. Αθανάσιος, ανάμεσα σε πλήθος κόσμου.

Μετά την λιτάνευση, σειρά είχε το κέρασμα που έχουν καθιερώσει για όλους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. 












Μέσα σε καζάνια, με μεράκι και μπόλικη δόση προσωπικής δουλειάς, μαγείρεψαν κοκκινιστή γίδα ή προβατίνα (ανάλογα με το τι θα σου πέσει) με μακαρόνια, τα οποία προμήθευαν με τάξη σε ατομικές μερίδες.



Την γιορτή – που έγινε πλέον σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή – τίμησαν με την παρουσία τους – μεταξύ άλλων – και πολλά δημόσια πρόσωπα, πάνω απ` όλα όμως ο πολύς κόσμος κατάφερε και φέτος κατάφερε να προκληθεί το αδιαχώρητο αλλά και να διασκεδάσει πάντα με τις επιλογές του Κώστα Ζαφείρη στα deck!  
Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες.

Και του χρόνου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: