Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

H θέση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην Επ. Λιβαδειάς


                                      ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  « ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ »

     Μετά την ομόφωνη απορριπτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην πρόταση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατά τη συνεδρίασή του στις 13/7/2016, να δημιουργηθεί  «Κέντρο Φιλοξενίας  Προσφύγων» στις εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου UNICOT , τις οποίες «ερεύνησαν» κλιμάκια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας , εάν  τούτο είναι αληθές, και ενέκριναν τον συγκεκριμένο χώρο για να στεγαστούν θύματα πολέμου, ενώ στο χώρο αυτό τώρα στεγάζονται αιγοπρόβατα και δεν υπάρχουν υποδομές υγιεινής κ.λ.π..
Εντύπωση προκαλεί η εμμονή και η επιμονή τόσο της Δημάρχου Λεβαδέων, όσο και του κυβερνητικού Βουλευτή, που αναλαμβάνει και την πολιτική ευθύνη, όπως ο ίδιος δήλωσε στην ως άνω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  να έρθουν ΕΔΩ πρόσφυγες – θύματα πολέμου και ενώ δεν έχει υπάρξει  καμία προετοιμασία και έλεγχος, η Δήμαρχος  στο Δημοτικό Συμβούλιο πρότεινε το άλλο εγκαταλειμμένο κτίριο , πρώην αποθήκες Βάμβακος, που είναι σε χειρότερη κατάσταση από την  UNICOT , για να εγκατασταθούν σ’ αυτό τον άθλιο χώρο οι πρόσφυγες.
Δεδομένου ότι δίνονται χρήματα τόσο από την  Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από Διεθνείς Οργανισμούς, οι πρόσφυγες αυτοί θα μπορούσαν να μείνουν σε άδεια Ξενοδοχεία, να στεγαστούν με ανθρώπινες συνθήκες και όχι σαν «πρόβατα» και στη συνέχεια να ενταχθούν στην τοπική κοινωνία.
Αντίθετα αυτό που γίνεται προσβάλει τον ελληνικό λαό που έδωσε δείγματα γραφής τόσο πέρυσι το  καλοκαίρι, όσο και στο παρελθόν στην υποδοχή και στην περίθαλψη των προσφύγων.
Είναι ντροπή να βλέπουν  ως μπίζνες τους πρόσφυγες, οι οποίοι έφτασαν ως θύματα πολέμου, και να λένε ότι με την εγκατάστασή τους στην περιοχή μας θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχυθεί η τοπική αγορά.
Γίνεται φανερό ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα μοιράσουν τα 50 € ημερησίως ανά άτομο, με τα οποία επιδοτείται η φιλοξενία των προσφύγων.
Επίσης να σημειωθεί ότι οι υποδομές σε επίπεδα Νοσοκομείων στο Νομό μας είναι υποβαθμισμένες  και υποστελεχωμένες από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Προβλήματα για τα οποία ούτε η Δήμαρχος , ούτε ο κυβερνητικός Βουλευτής δείχνουν να απασχολούνται , ώστε οι πρόσφυγες να έχουν σωστή νοσοκομειακή περίθαλψη.
Υπενθυμίζουμε ότι όπου έχουν δημιουργηθεί τέτοια Κέντρα καταλήγουν σε γκέτο.
 Η πλειοψηφία των προσφύγων είναι γυναίκες και παιδιά, που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους ξένους και εγχώριους «επιτήδειους» (πορνεία, όπλα , ναρκωτικά κ.α.).
Σε καμία περίπτωση  δεν θα επιτρέψουμε, ως Εργατικό Κίνημα, οι Πρόσφυγες – θύματα πολέμου, τουλάχιστον στην περιοχή μας ,να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης, αντιθέτως θα δώσουμε μάχη όσοι έρθουν να φιλοξενηθούν με ανθρώπινες συνθήκες ( βλέπε ξενοδοχεία όπως Θερμοπύλες) και όχι να στοιβαχτούν σε αποθήκες βάμβακος και στάβλους.


                                           Για       το       Δ.Σ.


            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


       ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: