Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Εντός του Αυγούστου συμψηφισμός ρεύματος παραγωγής αγροτών με ΔΕΗ

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου αναμένεται να δημοσιευθεί το ΦΕΚ που θα περιέχει την τροποποίηση της απόφασης συμψηφισμού (νετ μετερινγκ) ηλεκτρικού ρεύματος με την υπογραφή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη.
Η συγκεκριμένη τροποποίηση θα αφορά την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού 20 κιλοβάτ για αγρότες και κτηνοτρόφους, για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, την οποία θα αξιοποιήσουν στις εργασίες τους, καθώς το κόστος της ενέργειας στον πρωτογενή τομέα, ανέρχεται στο 40%. Το ηλεκτρικό ρεύμα που θα παράγεται από όλες τις εγκαταστάσεις των φωτοβολταϊκών, θα συμψηφίζεται ετησίως με την κατανάλωση από τη ΔΕΗ.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, Κώστας Σπανούλης, έχουν γίνει συζητήσεις για προσιτά πακέτα προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους με 20.000 ευρώ. Μέσα στα πρώτα 3-4 χρόνια θα έχει γίνει απόσβεση και για τα υπόλοιπα χρόνια, μια και η σύμβαση με τη ΔΕΗ είναι 25ετής, το ρεύμα στην ουσία θα είναι δωρεάν.

«Πρόκειται για μια απόφαση τομή στα δεδομένα του πρωτογενούς τομέα, μια και γίνονται τεράστιες δαπάνες για την ενέργεια. Ταυτόχρονα θα αποτελέσει και ένα κίνητρο για νέους αγρότες και κτηνοτρόφους», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Σπανούλης. Πηγή www.paseges.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: