Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Ανοίγει ο δρόμος για το Κτηματολόγιο στη Λιβαδειά

Τον δρόμο για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου στους δήμους Αθήνας, Βόλου, Λαμίας και Λιβαδειάς ανοίγει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπογραφή των τριών συμβάσεων.

Για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, μέσα στα οποία οι κάτοχοι ιδιοκτησιών στους τέσσερις δήμους θα κληθούν να ελέγξουν την ακρίβεια των στοιχείων που είχαν καταθέσει προ οκταετίας και να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις, αναμένεται ότι θα χρειαστούν τριάμιση χρόνια.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι τέσσερις δήμοι είναι οι τελευταίοι που απέμειναν από τον διαγωνισμό του 2007 για την κτηματογράφηση των αστικών κέντρων της χώρας.

Το έργο είχε χωριστεί σε δύο τμήματα: Στην α' φάση, που περιελάμβανε τη συλλογή των δηλώσεων και τον πρώτο νομικό τους έλεγχο, και στη β' φάση, που περιελάμβανε τον λεπτομερή νομικό έλεγχο, την ανάρτηση και οριστικοποίηση των στοιχείων (οι διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν τον 2008).

Πάντως, οι κάτοικοι των 1,7 εκατ. ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων που δηλώθηκαν στην Αθήνα και τις τρεις πόλεις δεν πρέπει να βιάζονται, καθώς η ολοκλήρωση της β' φάσης έχει προθεσμία 38 μηνών. Μέσα στο διάστημα αυτό οι δικαιούχοι θα κληθούν να ελέγξουν ότι τα στοιχεία που έχουν καταθέσει είναι σωστά και, αν δεν είναι (είτε ως προς το ακίνητο, ή τα στοιχεία του ιδιοκτήτη), να προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: