Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Το Τρόπαιο του Σύλλα… «επέστρεψε» στην Ιταλία!

Το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αρχαιολογικής κοινότητας για την ανάδειξη του Τροπαίου του Σύλλα – που ως γνωστόν βρέθηκε στον Ορχομενό Βοιωτίας και ύστερα από χρόνια το ΚΑΣ ενέκρινε την μελέτη αναστήλωσής του http://www.naftemporiki.gr/story/1133667/apokatastasi-kai-anadeiksi-gia-to-tropaio-tou-sulla  / http://www.liberal.gr/arthro/68769/epikairotita/2016/o-sullas-irthe-eide-enikise-estise-tropaio-kai-katestrepse.html#.V584ds9tmk4.facebook -  είναι γεγονός!


 Ανάμεσα στα πολλά και εξαιρετικά ενδιαφέρονται που έχουν γραφτεί πρόσφατα για την σημαντική αυτή ανασκαψή στην περιοχή μας – που έρχεται να προσθέσει ακόμη μεγαλύτερη αίγλη για λαμπρή ιστορική πορεία του Ορχομενού – ήταν και η παρουσίαση του Μνημείου – Τροπαίου που ανήγειρε ο Σύλλας στον Ορχομενό μετά τη νίκη του επί του Μιθριδάτη, στο αρχαιολογικό συνέδριο που οργανώθηκε στις 7-9-2016 στην γειτονική Ιταλία με τίτλο «Dialoghi sull’Archeologia della Magna Grecia e del Mediterraneo» (Paestum, Νότια Ιταλία). 

Στο συνέδριο, την ομάδα αναστήλωσης – επικεφαλής της οποίας είναι η Δρ. Έλενα Κουντούρη, Προϊσταμένη της Δνσης Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων του ΥΠ.ΠΟ - εκπροσώπησε ο Αρχαιολόγος Δρ. Νίκος Πετρόχειλος, χάρις στον οποίο έχουμε και το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό.
Ο κ. Πετρόχειλος αποτελεί μέρος της ομάδας στην οποία συμμετέχουν ακόμη οι κκ. Θ. Μπιλή, Μ. Μαγνήσαλη και Σ. Ζουμπάκη.
Για το σπουδαίο αυτό μνημείο θα έχουμε σύντομα και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις.

Το ORCHOMENOS PRESS συγχαίρει για άλλη μια φορά την ομάδα για όσα προσφέρει στην ανάδειξη στου πολιτισμικού πλούτου του Ορχομενού !  

Δεν υπάρχουν σχόλια: