Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Πανηγυρικά γιόρτασε η Βοιωτία τον ιδρυτή της τοπικής εκκλησίας Ευαγγελιστή Λουκά - 32+1 στιγμές από τον φετινό εορτασμό στον Ορχομενό

Η Τοπική Εκκλησία της Βοιωτίας εόρτασε τον ιδρυτή της Ευαγγελιστή Λουκά (http://www.imtl.gr/?p=19691)
τον και ιατρό, του οποίου ο τάφος βρίσκεται στη Θήβα. Οι δύο από τις αρχαιότερες πόλεις όχι μόνο της Βοιωτίας, αλλά και της Ελλάδας, η Θήβα και ο Ορχομενός εόρτασαν με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα έναν εκ των Ευαγγελιστών της Εκκλησίας μας, ο οποίος έθεσε τη ζωή του στην υπηρεσία της διαδόσεως του Ευαγγελίου στα πέρατα της Οικουμένης, ακολουθώντας το λόγο του Κυρίου: «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τ θνη..» (Ματθ. 28,19).
















Το εσπέρας της Δευτέρας 17 Οκτώβρη ε.ε. τελέστηκε στον Προσκυνηματικό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά Θηβών Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας κ.Γεωργίου, με τη συμμετοχή των κληρικών της ευρύτερης περιοχής, των αρχόντων και πλήθους πιστών. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον Άγιο Λουκά καθώς και στη σημασία του Ευαγγελίου του. Στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στην πόλη της Θήβας.
Το πρωί της Τρίτης 18 Οκτώβρη τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ.Πολυκάρπου.
Η μνήμη του Ευαγγελιστή Λουκά εορτάστηκε και στην πόλη του Ορχομενού στον ομώνυμο Ναό.







Την παραμονή και στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησαν ιερείς από την ευρύτερη περιοχή, ο Ορχομένιος Αρχιδιάκονος του Μακαριοτάτου π. Ιωάννης Μπούτσης, ο Ηγούμενος του Αγίου Νικολάου του Νέου στα Καμπιά π. Νεκτάριος ενώ παρόντες ήταν πολλά δημόσια πρόσωπα της περιοχής μας, εκπρόσωποι του Δήμου Ορχομενού, ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Βοιωτίας κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, ο τ. Βουλευτής κ. Γιάννης Καράμπελας, κ.α. Τον εσπερινό λάμπρυναν ακόμη περισσότερο οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες από την Αθήνα, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του π. Μιχαήλ. ενώ το θείο κήρυγμα από το οποίο αναδείχθηκε όλη η προσωπικότητα του Ευαγγελιστή Λουκά έκανε φέτος ο πάντοτε ιδιαίτερα γλαφυρός Αρχιμανδρίτης π. Δοσίθεος Καστόρης. 
Την περιφορά της εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας συνόδευσε η Φιλαρμονική του Δήμου μας ενώ ακολούθησε και φέτος τμήμα του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού.







Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου.
Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος κ. Αντώνιος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Τέλος, ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο για την πρόσκληση να τελέσει το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά Ορχομενού.



Χρόνια Πολλά σ` όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες. 
Χρόνια πολλά στον Δήμαρχο της πόλης μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: