Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

O κ. Παναγιώτης Αγνιάδης στις Βρυξέλλες για το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρηματιών των Ευρωεπιμελητηρίων

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης συμμετέχει στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρηματιών των Ευρωεπιμελητηρίων, το οποίο ολοκληρώθηκε χθες  στις Βρυξέλλες  (Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016) από την Ένωση Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων (Ευρωεπιμελητήρια) – σε συνεργασία με το δίκτυο των εθνικών Επιμελητηρίων. Για πρώτη φορά φέτος συμμετέχει στη διοργάνωση και η Επιτροπή Αξιολόγησης Επιστημονικών και Τεχνολογικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (STOA), με τις δύο πλευρές να συνεργάζονται προς την κατεύθυνση ενός φιλόδοξου προγράμματος το οποίο θα αντικατοπτρίζει τα κοινά σημεία στις προτεραιότητές  τους.



Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων – ΕΚΕ διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από τα Ευρωεπιμελητήρια και συγκεντρώνει περισσότερους από 800 επιχειρηματίες, από 45 Ευρωπαϊκές χώρες και από όλους τους τομείς επιχειρήσεων στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με σκοπό να λειτουργήσουν ως Ευρωβουλευτές για μία ημέρα και να συζητήσουν και να ψηφίσουν επί των κρίσιμων ζητημάτων πολιτικής που βρίσκονται στο επίκεντρο της οικονομικής και πολιτικής ζωής της Ευρώπης. Αποκτά δε ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι το ΕΚΕ αντιμετωπίζεται από τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης ως η μεγαλύτερη εκδήλωση οικονομικής δημοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η φετινή εκδήλωση ήταν εστιασμένη στην επιχειρηματική ανάπτυξη και οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να διατυπώσουν ξεκάθαρα στους δημιουργούς στρατηγικών πολιτικής τις προσδοκίες  τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος των εργασιών του ΕΚΕ είναι η δημιουργία – παραγωγή τακτικών πολιτικής για την άμεση και ολοκληρωμένη ανατροφοδότηση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επηρεάζει την επιχειρηματική κοινότητα. Στα θέματα συζήτησης περιλαμβάνεται το εμπόριο εντός και εκτός της Ε.Ε. , η ενέργεια και το περιβάλλον, οι δεξιότητες και η μετανάστευση.

Στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν ακόμη οι  Martin Schulz – Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ – Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου , Jean – Claude Juncker – Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Ιβάν Korcok – Υφυπουργός και Πληρεξούσιος της Κυβέρνησης για την Σλοβακική προεδρία της Ε.Ε., κ.α. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: