Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Μπακογιάννης και Μπένος στο βήμα του ΣΕΤΕ: «Ο Ορχομενός θα γίνει παγκόσμιο πολιτιστικό show»!

«Ελληνικός Τουρισμός: Νέα Δεδομένα και Μελλοντικές Προκλήσεις» ήταν το  θέμα του 15ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη» που ολοκληρώθηκε σε δύο ημέρες ( Δευτέρα 17 και την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 στο Divani Caravel Hotel), ένα συνέδριο που επικεντρώθηκε στον νέο οδικό χάρτη του Ελληνικού Τουρισμού, στα οφέλη της διασύνδεσης του Τουρισμού με τους υπόλοιπους τομείς της Ελληνικής Οικονομίας καθώς και στις μελλοντικές προκλήσεις.


Στο φετινό συνέδριο, όμως, η Στερεά Ελλάδα και ξεχωριστά η ιστορική πόλη, ο Ορχομενός, έτυχε «ιδιαίτερου σχολιασμού», καθώς μετά τους χαιρετισμούς και  την κεντρική ομιλία με θέμα «Αξιοποιώντας τον τουρισμό για την ανάταση της ελληνικής οικονομίας.  Ο ρόλος και η συμβολή της ΕΕ» από τον κ.  Μαργαρίτη Σχοινά, Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την παρουσίαση των προοπτικών του ελληνικού τουρισμού από την PwC, ακολούθησε το πρώτο πάνελ, στο οποίο συμμετείχαν οι κκ. Ευτύχιος Βασιλάκης, Αντιπρόεδρος AEGEAN AIRLINES, Κωνσταντίνος Β. Βασιλείου, Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Τραπεζικής Επιχειρήσεων και Επενδυτικής Τραπεζικής ομίλου Eurobank, Κώστας Μπακογιάννης, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος ΔΙΑΖΩΜΑ και  Γιάννης  A. Ρέτσος, Πρόεδρος ΠΟΞ.
Τόσο ο κ. Μπακογιάννης, όσο και ο κ. Μπένος αναφέρθηκε στις πολιτιστικές διαδρομές που σχεδιάζονται εδώ και καιρό στη Στερεά Ελλάδα, κορυφαίο και κομβικό κομμάτι της οποίας αποτελεί η υλοποίηση του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού.
«Στο 15ο συνέδριο του ΣΕΤΕ. Μιλάμε για την αναπτυξιακή στρατηγική του τουρισμού. Αυτό το στοίχημα κερδίζεται μόνο με συνέργειες, συνεργασία και γκρέμισμα της ελληνικής γραφειοκρατίας. Η Στερεά Ελλάδα έχει κάνει αυτή την στρατηγική επιλογή και προχωράμε με την ελπίδα ότι η εκάστοτε πολιτική ηγεσία θα μάθει να ακούει την τοπική αυτοδιοίκηση» ανέφερε- μεταξύ άλλων –  Περιφερειάρχης ενώ στο τέλος της ομιλίας του και ο Πρόεδρος του Διαζώματος κ. Σταύρος Μπένος έκλεισε με την «υπόσχεση» πως «Ο Ορχομενός θα γίνει παγκόσμιο πολιτιστικό show»!
Θυμίζουμε πως το  project «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού» του Διαζώματος αφορά την σύνδεση των τριών μοναδικά μνημεία από αντίστοιχες και διαφορετικές περιόδους (Θολωτός Τάφος Μινύα /Αρχαίο Θέατρο/Παναγία η Σκριπού), ένα project γύρω από το οποίο μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές και πάμε πως ένταξή του!


Δεν υπάρχουν σχόλια: