Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Επιστολή Προέδρου ΚΕΔΕ στο συναρμόδια υπουργεία για νέα γενιά παρακρατηθέντων πόρων των Δήμων – Ζητά ακόμη χρονική παράταση 35ετίας δανειακών συμβάσεων με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Γ. Πατούλης: Ζητούμε άμεση ρύθμιση οφειλών των δήμων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων - Η μη απόδοση από τη κυβέρνηση θεσμοθετημένων πόρων, οι παρακρατήσεις και η δραματική μείωση χρηματοδοτήσεων δημιουργεί ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις στους Δήμους

Την ανάγκη να αποδοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού η νέα γενιά παρακρατηθέντων πόρων, να υπάρξει χρονική παράταση 35ετίας των δανειακών συμβάσεων με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς και να αποδοθούν στους δήμους τα χρήματα που τους αναλογούν από τη ΣΑΤΑ, επισημαίνει με επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.
Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τους κυρίους, Ευκλείδη Τσακαλώτο υπουργό Οικονομικών, Παναγιώτη Σκουρλέτη υπουργό Εσωτερικών, Γεώργιο Χουλιαράκη Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, επισημαίνει ότι «η μη απόδοση των θεσμοθετημένων πόρων των Δήμων κάθε χρονιά, η παρακράτηση μίας δόσης τακτικής επιχορήγησης ύψους 110 εκ. €  τον Δεκέμβριο του 2013, του 4% της τακτικής επιχορήγησης για τον Λογαριασμό Εξυγίανσης η οποία είναι μέχρι σήμερα στο ύψος των 110 περίπου εκ. € και η ουσιαστική εξαφάνιση της ΣΑΤΑ, δημιουργούν ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις στους Δήμους».
Στην συνέχεια υπογραμμίζει την ανάγκη να «εγγραφεί τουλάχιστον το ποσό των 215 εκ. €, στον υπό συζήτηση και προς ψήφιση Προϋπολογισμό του 2017, ως προκαταβολή έναντι της διαπραγμάτευσης που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει ότι σε αντίθετη περίπτωση «οι Δήμοι δε θα μπορέσουν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να οδηγηθούν στο Πρόγραμμα Οικονομικής Εξυγίανσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: