Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Στο Νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων τοποθετήθηκε στη Βουλή ο κ. Ευ. Μπασιάκος

Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης ΝΔ, Βαγγέλης Μπασιάκος, τοποθετήθηκε, τόσο στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όσο και στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου που αφορά το σύστημα αδειοδότησης των επιχειρήσεων. 
Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο αυτό απλοποιεί τις σχετικές διαδικασίες, ενώ στην ουσία επιβαρύνει επιπλέον τους επίδοξους επιχειρηματίες, αποθαρρύνοντας τις επενδύσεις στη χώρα μας. Είναι γνωστός, άλλωστε, ο Νόμος Χατζηδάκη (ν.4262/2014), νόμος-τομή για την ουσιαστική απλοποίηση, συντόμευση και κωδικοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων, τον οποίο σήμερα καταργεί η Κυβέρνηση, καθυστερώντας ακόμη περισσότερο την ομαλή πορεία των αδειοδοτήσεων. 
Ο Βαγγέλης Μπασιάκος, εκτός από τις πολλές Ερωτήσεις του προς τους αρμόδιους Υπουργούς, στη Βουλή, σε σχέση με τα προβλήματα και τις ενδεικνυόμενες λύσεις για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη κρίση τους, λόγω της υπερφορολόγησης, των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών, της αύξησης του ενεργειακού κόστους, της έλλειψης ρευστότητας και του κακού οικονομικού κλίματος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: