Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ανοικτή πρόσκληση από τη Σύμβουλο Οικογένειας-Ψυχοθεραπεύτρια κα Έρη Κεχαγιά σε ομιλία της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Έχω την τιμή και τη χαρά να σας καλέσω στην ομιλία μου, η οποία θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών .  Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα "Γ", στα πλαίσια του Συνεδρίου για τη "Ψυχική Υγεία στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα" που οργανώνει το Κολέγιο Γενικών Ιατρών.
Περισσότερα και στην παρακάτω διεύθυνση:
Το θέμα είναι: «Η ανατομία της οικονομικής κρίσης με ψυχολογικούς όρους: Ο ρόλος της ψυχικής υγείας και οι εμπλοκές στη ψυχοσεξουαλική εξέλιξη ως αίτιά της. Ποιες είναι οι λύσεις;»
Με το θέμα αυτό θα έχω την ευκαιρία να επιχειρήσω να προσεγγίσω και να αναδείξω, τους ψυχολογικούς λόγους, συνειδητούς και ασυνείδητους, για τους οποίους φθάσαμε ως εδώ ως χώρα και παραμένουμε, ή και θα παραμένουμε για πολύ ακόμη σε αυτή τη δεινή κατάσταση, εάν δεν προβούμε σε δομικές αλλαγές στον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, σκεπτόμαστε και αισθανόμαστε.
Θα γίνει προσπάθεια κατανόησης του προβλήματος της (οικονομικής - και όχι μόνο) κρίσης με όρους ψυχολογίας. Η κρίση ως η κορυφή του παγόβουνου και ως ψυχολογικό σύμπτωμα. Τα σημεία "ακρωτηριασμού" του "εγώ" κατά τη μετάβαση στα στάδια της Ψυχο-σεξουαλικής εξέλιξης.
Η "καθήλωση" του ατόμου σε προγενέστερα στάδια ανάπτυξης, ως σημαίνον αίτιο για τη δημιουργία του ανθρωπιστικού αυτού φαινομένου και το στένεμα των αξιακών μας προτεραιοτήτων, με αποτέλεσμα τη νοσηρή πραγματικότητα.
Με ποιο τρόπο ναρκισσιστικά στοιχεία, ασυνείδητοι αμυντικοί μηχανισμοί, ο ρόλος του πατέρα και η μαθημένη αβοηθησία, αποτελούν στοιχεία επιδείνωσης της κρίσης.
Αναφορά στην αναζήτηση λύσεων με την αναγκαιότητα να μεταβούμε σε ανώτερα εξελικτικά στάδια ψυχολογικής λειτουργίας που βασίζονται στο δίπολο:
- κανόνες και αρχές της ψυχολογίας του βάθους
- αρχές που συνδέονται με την αναγκαιότητα υιοθέτησης και εφαρμογής συγκεκριμένων πολιτικών και τακτικών από τα κέντρα λήψης αποφάσεων (πολιτικούς).
Ερωτήματα: Τα πράγματα είναι τόσο περίπλοκα όσο φαντάζουν ?
Τα πράγματα για την ακρίβεια είναι μάλλον πιο απλά -στην περίπτωση της Ελλάδας - ακόμη τουλάχιστον!


ΕΡΗ ΚΕΧΑΓΙΑ,
Σύμβουλος Οικογένειας-Ψυχοθεραπεύτρια
Μ.A. Counselling Psychotherapy, Keele Univ. England

*ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ  Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ- ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ  - Ή, Η  ΤΥΠΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: