Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Θεριεύει από γενιά σε γενιά ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού - Καλώς ήρθε το 2017!



Από το 2009 μέχρι και σήμερα, ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού… χτίζει πάνω στην παράδοση, πάνω στην διάδοσή της, πάνω στο πιο ζωντανό κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας, τη νεολαία μας! Κι` αυτό φάνηκε για άλλη μια φορά απόψε στο καλωσόρισμα του 2017, αφού γενιά σε γενιά, ο χοροδιδάσκαλος και πρόεδρος του κ. Κώστας Πατσαλής πλαισιώνεται κάθε φορά από μια νέα «φρουρνιά» Ορχομενιών, αγοριών και κοριτσιών, που μαθαίνουν να αγαπούν την παράδοση και να την κάνουν βιώμά τους. Το ORCHOMENOS PRESS – ως χορηγός επικοινωνίας – ήταν εκεί και σας μεταφέρει πλούσια στιγμιότυπα.






Μ` αυτή τη νεολαία, ξεκίνησε και φέτος η  ετήσια συνάντησή τους στο Ρόδον Palace, με αφορμή το κόψιμο της βασιλόπιτας του νέου έτους, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια.
Αρχικά το παιδικό τμήμα και ακολούθως το εφηβικό, χόρεψαν συμβολικά δύο μόνο χορούς αλλά κατάφεραν να «ζεστάνουν» την ατμόσφαιρα πριν ξεκινήσει η προβολή ενός βίντεο με όσα δημιουργικά έκαναν τα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού το 2016.
Και τι δεν έκαναν δηλαδή; Παραστάσεις, θεατρικό, αποδράσεις σε άλλα μέρη της Ελλάδας ως πρεσβευτές του τόπου μας, κ.α.
Μετά την προβολή του ο κ. Πατσαλής ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, το φούρνο του κ. Παναγιωτίδη για την βασιλόπιτα, τις φίλες του συλλόγου που βοήθησαν στο κέρασμα, τους επαγγελματίες για τα δώρα τους και φυσικά τη Δημοτική Αρχή για τη φιλοξενία και τη συνεργασία τους.
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ κάλεσαν τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Λάμπρο Ρόδη να κόψουν μαζί την βασιλόπιτα του 2017.
Λίγο μετά κατέφθασε και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, μια σταθερή φίλη του Δήμου μας, η οποία καλέστηκε για ένα χαιρετισμό. Η κα Παπαθωμά – ενθουσιασμένη και από τη φετινή συμμετοχή – ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και καλή πρόοδο στα παιδιά του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού.






Την βραδιά τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους – μεταξύ άλλων – ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Νταβαλούμης, ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μπαμπλέκος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εσόδων κα Βαρβάρα Σκαγιάκου, η Δημοτική Σύμβουλος κα Έλενα Γεωργίου, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ορχομενού κ. Βασίλειος Τάγκαλης, η Τοπική Σύμβουλος Κοκκίνου κα Φανή Θεοδώρου, η Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Πορείας Ορχομενού κα Εύη Γεωγαρά, κ.α.
Η βραδιά, όμως, είχε και την έκπληξή της, αφού οι … μεγάλες του Ομίλου, κορίτσια δηλαδή που «μεγάλωσαν» μέσα στους κόλπους του, ανέβηκαν στην σκηνή και ζήτησαν από τον δάσκαλό τους, να τις ακολουθήσει, για να του προσφέρουν ένα πίνακα με τις δικές τους αναμνήσεις, στιγμιότυπα από την διαδρομή τους μέσα στο Λ.Ο.Ο.

Συγκινημένος ο κ. Πατσαλής, παρέλαβε το δώρο τους και έσυραν μαζί τον χορό…
Φέτος, η ετήσια αυτή συνάντηση, είχε όμως κι` ένα έντονο … Ορχομενίτικο χαρακτήρα και από άλλης πλευράς.
Το ΔΣ επέλεξε να μην συνεχίσει … παραδοσιακά, αλλά λαϊκά με την ομάδα του Ορχομένιου Μάκη Ζωγράφου, που κάνει τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι μέσα από το δικό του σχήμα. Κι` ο χορός συνεχίστηκε…








Χρόνια Πολλά στον Λαογραφικό Όμιλο Ορχομενού

Καλή πρόοδο στα μέλη του! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: