Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Εγκαίνια Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κυριακίου και Μουσείου Δασκάλου

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, τοπικών φορέων, πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, οι εκδηλώσεις της Δημοτικής Κοινότητας Κυριακίου. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν την κοπή της πίτας, τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, που εμπλουτίστηκε σημαντικά με την δωρεά 7.094 βιβλίων της προσωπικής συλλογής του ποιητή και πνευματικού ανθρώπου Ανδρέα Σ. Τσούρα, από την οικογένειά του και του Μουσείου Δασκάλου, με θέμα “Ραντεβού τον Σεπτέμβρη” που επιμελήθηκε ο δάσκαλος Νικόλαος Γ. Γκώνιας, ο οποίος επιμελήθηκε και την οργάνωση της βιβλιοθήκης. 



Η Δήμαρχος Λεβαδέων, εγκαινιάζοντας τις δομές, εξήρε το έργο των πνευματικών ανθρώπων που άφησαν τη σφραγίδα τους στην περιοχή, καθώς και την δουλειά που έγινε από την Δημοτική Κοινότητα Κυριακίου, με την υποδειγματική συνεργασία όλων των δημοτών, για να βγει αυτό το εξαιρετικό και δημιουργικό αποτέλεσμα για την τοπική κοινωνία και τον Δήμο Λεβαδέων ευρύτερα.
Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε από την συμμετοχή της Χορωδίας Κυριακίου και ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης και της βιβλιοθήκης. Ο χώρος θα παραμένει ανοιχτός για επισκέψεις σχολείων, φορέων, ομάδων και κοινού.
Χορηγοί είναι : η Σωληνουργία Κορίνθου για την Δημοτική Βιβλιοθήκη και ο Ορειβατικός Σύλλογος Κυριακίου για το Μουσείο Δασκάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: