Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Κοπή πίτας από το σύλλογο << ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ο ΑΠΟΔΗΜΗΤΗΣ Ο ΣΤΕΙΡΙΩΤΗΣ >>

                 


                  Σε ασυνήθιστα πυκνό ακροατήριο παρά το δριμύ ψύχος  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Στειρίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου << Αγιος Νικόλαος ο Αποδημητής ο Στειριώτης >> .


                  Ο σύλλογος συνεχίζοντας την παράδοση συγκέντρωσε τα μέλη του ( ευχάρι-στη έκπληξη η παρουσία πολλών μικρών παιδιών ) και παρουσία του Σεβασμιοτάτου   Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας   κ.κ.  Γεωργίου, των Ηγουμένων των Ιερών Μονών Οσίου Λουκά και Οσίου Σεραφείμ   Πατέρων Γεωργίου   Θανάσου και Νεκταρίου Τσεκούρα, του εφημερίου του Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Στειρίου π. Γεωργίου Παπαμακάριου, του ιερομονάχου Νύφωνος του Οσίου Λουκά, του Ιερολογιοτάτου αρχιδιακόνου της Ι.Μ.Θ.Λ. Σεραφείμ, της αντιπεριφερειάρχου κ. Φανής Παπαθωμά, του αντιδημάρχου του δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας κ. Δημ. Λαγού, του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Στειρίου κ.  Ανασ. Σπάρου ,  των προέδρων των τοπικών συλλόγων και η πρόεδρος  αξιοποιώντας την ευκαιρία τόνισε:   <<Το ζητούμενο στην εκδήλωση αυτή είναι, αφού αποφύγουμε τον κίνδυνο της εθιμοτυπίας, να προσδώσουμε στη συνάντηση αυτή όσο γίνεται  ουσιαστικότερο περιεχόμενο στο πνεύμα των ημερών σε συνάφεια με τις δραστηριότητες του συλλόγου μας και την τόνωση της θρησκευτικής μας συνείδησης  ως σύλλογος  που ως επίκεντρο έχει την πίστη στον Χριστό και την αγάπη στον άνθρωπο>>.
                   Η παρουσία της κ. αντιπεριφερειάρχου έδωσε την ευκαιρία στο σύλλογο, κάτι το οποίο επικρότησε θερμά και ο Σεβασμιώτατος, να θέσει για πολλοστή φορά το θέμα της επαναλειτουργίας του σχολείου Στειρίου και απέσπασε την υπόσχεσή της ότι θα το επιδιώξει κατά δύναμη.
                  Ο Σεβασμιώτατος αφού ευλόγησε την πίτα και απηύθυνε ευχές τόνισε την ανάγκη της κοινωνικής αλληλεγγύης  αίτημα των ημερών όσο παρατείνεται η πολύμορφη κρίση και δοκιμάζει  τις αντοχές  της Ελληνικής και Χριστιανικής μας αγωγής.
                    Στη συνέχεια ο π. Νεκτάριος ανέπτυξε με ουσιαστική απλότητα και γλυκύτητα το θέμα <<  ΠΛΟΥΤΟΣ, ΔΟΞΑ, ΓΝΩΣΗ >> εστιάζοντας  στη ματαιότητα  επιδίωξης  υλικού πλούτου σε αντιδιαστολή προς τη ταπεινότητα και την εθελούσια πτώχεια κατά το παράδειγμα του γεννηθέντος Χριστού.
                    Το δώρο που αντιστοιχούσε   στο  φλουρί  ήταν  ευγενική  προσφορά  της  μόνιμης  συνδρομήτριας  του συλλόγου  αργυροχρυσοχόου  κ. Έφης  Στάμου. 
                 Η εκδήλωση έκλεισε με ανακοινώσεις, κέρασμα και μικρό bazaar   .

Δεν υπάρχουν σχόλια: