Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Τρία ψηφίσματα από το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων

Τρία ψηφίσματα, για τους αγρότες, το δήμαρχο Πάτρας Κ. Πελετίδη και τους λύκους στον Ελικώνα εξέδωσε το Δ.Σ Λεβαδέων.
Το ψήφισμα για τους λύκους:
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος σχετικά με την εμφάνιση λύκων στον Ελικώνα και Παρνασσό:
Οι κτηνοτρόφοι του Δήμου μας των οποίων τα αιγοπρόβατα βόσκουν στον ορεινό όγκο του Ελικώνα και του Παρνασσού, αντιμετωπίζουν τα τελευταία 8 έτη σοβαρό πρόβλημα από τους λύκους ή αγριόσκυλα κατά τη βόσκηση των κοπαδιών τους.
Από έντονες διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων αλλά και από μαρτυρίες πολιτών της Π.Ε. Βοιωτίας συμπεραίνουμε ότι τα τελευταία έτη έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό ο αριθμός των λύκων κυρίως στους ορεινούς όγκους αλλά και σε ολόκληρη τη Βοιωτία. Με αποτέλεσμα και ελλείψει άλλης τροφής να κατασπαράσσουν τα αιγοπρόβατα της περιοχής, φθάνοντας πολλές φορές μέχρι τους οικισμούς και τη θάλασσα.πώλειες σε μερικές περιοχές έχουν φθάσει στο 50% του ζωικού κεφαλαίου.
Οι κτηνοτρόφοι αναγκάζονται, καθημερινά χειμώνα-καλοκαίρι για 24 ώρες να προφυλάσσουν τα ζώα τους επωμιζόμενοι τις αναγκαίες δαπάνες.
Η αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ δεν καλύπτει την πραγματική ζημία διότι είναι αδύνατον οι κτηνοτρόφοι να βρουν το σύνολο των θανατοθέντων ζώων ώστε να καταγραφούν από τον ΕΛΓΑ. Επίσης, πολλά ζώα τραυματισμένα ψοφούν μετά από μερικές μέρες, ενώ άλλα διασπείρονται τρομαγμένα και τραυματισμένα σε απόκρημνα σημεία όπου ψοφούν και είναι αδύνατο να βρεθούν.
Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για τη λύση του προβλήματος.
Ειδικά , σε εφαρμογή παλαιοτέρων αποφάσεων, να γίνει έλεγχος αν πράγματι πρόκειται για λύκους ή αγριόσκυλα. Επίσης να γίνει προσπάθεια καταγραφής του πληθυσμού των αγρίων αυτών ζώων και να ληφθεί μέριμνα για την ανεξέλεγκτη αύξησή του διότι διαφορετικά σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει κτηνοτροφία στις πληττόμενες περιοχές. Τέλος να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την καλύτερη αποζημίωση των κτηνοτρόφων στην πραγματική απώλεια του ζωικού κεφαλαίου.
Ψήφισμα συμπαράστασης στο δήμαρχο Πάτρας που διώκεται από τη Χ.Α 
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος συμπαράστασης προς τον Δήμαρχο Πατρέων:
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στην ποινική δίκη του μετά από μήνυση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (Χ.Α.)
Το θέμα είναι πολιτικό και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αφορά την προάσπιση του λαού απέναντι στο ρατσιστικό δηλητήριο και τα μισαλλόδοξα μηνύματα της Χ.Α. που αποτελεί τη βάση της ναζιστικής ιδεολογίας.
Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες 
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών:
Οι αγρότες, δοκιμάζονται σκληρά δίνοντας καθημερινά έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επιτελέσουν το έργο τους.
Τα Μνημόνια οδηγούν σε δυσβάσταχτα μέτρα σε βάρος όλης της κοινωνίας και βεβαίως του αγροτικού κόσμου.
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ενίσχυσης των αγροτών στην κατεύθυνση της μείωσης του κόστους παραγωγής, τη διεκδίκηση από την Ε.Ε. μεγαλύτερων κεφαλαίων, την ενημέρωση και στήριξη τους με ειδικούς επιστήμονες ώστε να βελτιώσουν και αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών της Βοιωτίας και όλης της χώρας γιατί θεωρούμε ότι η αγροτική παραγωγή δεν αφορά μόνο τους αγρότες αλλά και την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: