Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Εν … αρχή, το Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού - Ολοένα και πλησιάζουμε στη μεγάλη στιγμή!

Αυτή είναι η μορφή στην οποία ανακαλύφθηκε το 1972
(φωτογραφία ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ ... μια φορά κι` έναν καιρό)

Δεν είναι ένας, ούτε δύο εκείνοι που αναρωτιέστε «που βρισκόμαστε»; «πότε θα αρχίσουν τα έργα» κ.α. τέτοια εύλογα ερωτήματα, στο πλαίσιο του μεγάλου ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης της τοπικής μας κοινωνίας, αλλά και έξω από αυτή, γύρω από την πορεία του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού. 

Αυτή είναι η σημερινή του μορφή...  (φωτογραφία ORCHOMENOS PRESS)
 Ως γνωστόν  (http://orchomenos-press.blogspot.gr/2016/11/blog-post_40.html ), η αρχή των εργασιών για το «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ» θα ξεκινήσουν από την ενοποίηση των ιφιστάμενων κλασσικών αρχαιοτήτων (Θολωτού Τάφου Μινύα και Αρχαίου Θεάτρου). Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρησή μας, ο βαρύς χειμώνας δεν επέτρεπε, όμως, την έναρξή τους νωρίτερα από την άνοιξη. 
Την ευθύνη υλοποίησης του έργου θα έχει εξ` ολοκλήρου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.
Κι` αυτό το έργο αφορά την Α` Φάση.
Θυμίζουμε, όμως, πως το σπουδαίου αυτό έργο που θα υλοποιηθεί στον τόπο μας και θα αλλάξει για πάντα την εικόνα των θησαυρών μας, αποτελείται από τρεις φάσεις. 
Η Β` Φάση αφορά την διαμόρφωση της οδού Μινύου (έργο που θα υλοποιηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ορχομενού) και η Γ` Φάση που αφορά την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρο της Σκριπούς, των κελιών και του Πρεσβυτέρειου (έργο που θα υλοποιηθεί από την Εφορεία Βυζαντινών Αναστηλώσεων).  Μάλιστα, για την εν λόγω φάση, πρόσφατα το ΔΙΑΖΩΜΑ παρέλαβε και την τελική μελέτη (http://www.diazoma.gr/GR/Page.asp?id=1611)  προκειμένου εν συνεχεία να την προωθήσει προς έγκριση στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Πριν φτάσουμε ν` ακούσουμε την … πρώτη σκαπανιά,  το ORCHOMENOS PRESS – με αφορμή την φωτογραφία των ανασκαφών του 1972 – «ξαναζεσταίνει» το ενδιαφέρον όλων μας, να δούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτό το θέατρο που βρίσκεται στην καρδιά της ιστορικής μας πόλης, πανέτοιμο να ξαναδεχθεί περί τους 5.000 επισκέπτες!!! 


Αυτή είναι η πρόταση αποκατάστασης... (Φωτογραφία - Μελέτη ΔΙΑΖΩΜΑ)




Δεν υπάρχουν σχόλια: