Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Σήμερα στη Λαμία η συνάντηση των αιρετών της Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε ομόφωνα τη διοργάνωση διευρυμένης Συνεδρίασης με θέμα τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και τις επικείμενες αλλαγές του «Καλλικράτη». Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τις 20 Μαρτίου 2017, στις 12:00 μ. στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Κάστρου Λαμίας, στη Λαμία. Θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Πατούλης καθώς και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της Κ.Ε.Δ.Ε., τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και των Γενικών Συνελεύσεων των Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, καθώς και οι Δήμαρχοι και τα Μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων των δύο Περιφερειών.

Αντικείμενο της διευρυμένης αυτής συνεδρίασης θα αποτελέσει η Διοικητική Μεταρρύθμιση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις επικείμενες αλλαγές του «Καλλικράτη», στη βάση της πρότασης αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Επιτροπής του Άρθρου 5 του Ν. 4368/2016 του Υπουργείου Εσωτερικών 
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας σας προσκαλεί, δημοσιογράφους και ΜΜΕ της Στερεάς Ελλάδας, σε Συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρηθεί στα γραφεία της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου στη Λαμία, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στις 11:00 π.μ., με θέμα τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και τις επικείμενες αλλαγές στον Καλλικράτη.
Στη Συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν ο κ. Πατούλης, Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., ο κ. Υπερήφανος, Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού και ο κ. Κωτσός, Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου. Θα συντονίζει, ως οικοδεσπότης,  ο κ. Υπερήφανος.
Αντικείμενο της Συνέντευξης Τύπου θα αποτελέσει η Διοικητική Μεταρρύθμιση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι προωθούμενες αλλαγές του «Καλλικράτη», στη βάση της πρότασης αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που κατέθεσε η Επιτροπή του Άρθρου 5 του Ν.4368/2016, του Υπουργείου Εσωτερικών. Σε μια τόσο σημαντική διαδικασία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η φωνή των αιρετών τεχνηέντως αποσιωπήθηκε. Με πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε., ενημερώνονται οι αιρετοί όλης της χώρας, με σκοπό, μέσα από έναν γόνιμο διάλογο, να ακουστεί επιτέλους η φωνή των Αυτοδιοικητικών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Διευρυμένη συνεδρίαση των αιρετών των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας 
& της Θεσσαλίας για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 
και τις επικείμενες αλλαγές του Καλλικράτη 
Αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου Κάστρου Λαμίας
(Λαμία) 20 Μαρτίου 2017


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 

12.00 – 12.15 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ 
12.15 – 12.20 Χαιρετισμός Δημάρχου Λαμιέων,                                      κ. Σταυρογιάννη
12:20 – 12:30 Χαιρετισμός Προέδρου Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας,       κ. Λουκά Υπερήφανου, Δημάρχου Ορχομενού
12.30 – 12.40 Χαιρετισμός Προέδρου Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας,                   κ. Γεωργίου Κωτσού, Δημάρχου Μουζακίου
12.40 – 13.10 Ομιλία Προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε.,                                               κ. Γιώργου Πατούλη
13:10 – 14:10 Ομιλίες των Επικεφαλής των Παρατάξεων της Κ.Ε.Δ.Ε.
14:10 – 17:00 Συζήτηση - Τοποθετήσεις αιρετών
     17:00 Συμπεράσματα – Λήξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: