Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Στην Αθήνα το Άγιο Φως

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτό το Άγιο Φως, το οποίο έφθασε στην Αθήνα περίπου στις 19.30 με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.
Ακολούθως, το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα και εν συνεχεία με ειδικές και προγραμματισμένες πτήσεις της Aegean σε όλη την Ελλάδα.
«Είχα και φέτος την τιμή να εκπροσωπήσω την ελληνική κυβέρνηση στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός και στην παραλαβή του από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄, έχοντας ζήσει με την ελληνική αντιπροσωπεία αυτές τις μοναδικές στιγμές», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, κατά την τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Μεταφέρουμε μήνυμα Ανάστασης, ζωής, χαράς, ελπίδας  αλλά και αλληλεγγύης, αγάπης και ειρήνης -σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται από τους πολέμους  και τις στερήσεις-  πέρα από εθνικότητα και φυλή. Μήνυμα  συνύπαρξης, ανεκτικότητας και συνεννόησης, με ιδιαίτερη σημασία  σε μια παγκόσμια συγκυρία, όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας. Μήνυμα που εύχομαι να δυναμώνει την προσωπική προσπάθεια του καθενός από εμάς αλλά και τη συλλογική προσπάθεια και αγώνα που κάνουμε  ως λαός για δημιουργία, προκοπή και ευτυχία.  Καλή Ανάσταση  και Λαμπρή! Χρόνια Πολλά», πρόσθεσε ο κ. Αμανατίδης. Πηγή www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: