Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Άγγιξε τις 100 συμμετοχές η συνάντηση φωτογραφικών ομάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λιβαδειά


Φωτογραφικές ομάδες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συναντώνται στη Λιβαδειά και συμμετέχουν στην έκθεση φωτογραφίας που συνδιοργανώνουν η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς και η Π.Ε. Βοιωτίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου. Η έκθεση που ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 21 Μαΐου, ολοκληρώνεται την προσεχή Παρασκευή και περιλαμβάνει φωτογραφίες 100 συμμετεχόντων, μελών των ομάδων με 140 έργα.








Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης  ήταν ο Χρήστος Κοψαχείλης, δάσκαλος φωτογραφίας και μέλος του Δ.Σ του Φωτογραφικού Κύκλου ο οποίος επιχειρηματολόγησε για την αναγκαιότητα της ύπαρξης των φωτογραφικών ομάδων στην επαρχία, για το διαρκώς βελτιούμενο καλλιτεχνικό τους έργο και τέλος για την εξέλιξη της φωτογραφίας από μια τεχνική απεικόνισης της πραγματικότητας σε μια αναγνωρισμένη μορφή τέχνης.
 Χαιρετισμό απηύθυνε η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά η οποία εξήρε την αρτιότητα της διοργάνωσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα έχει θετικότατο αντίκτυπο στην πολιτιστική ζωή της πόλης και γενικότερα της Περιφέρειας ενώ πρότεινε να ενταθεί η συνεργασία της ΠΕ Βοιωτίας με τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς.
Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση η μεγάλη πλειοψηφία των φωτογράφων συμμετεχόντων στην έκθεση από τις φωτογραφικές ομάδες της Αράχωβας, της Θήβας, της Λαμίας, της Λιβαδειάς, της Φωκίδας και των δύο ομάδων της Χαλκίδας και αρκετοί φίλοι της φωτογραφίας της περιοχής, ενώ καθ` όλη τη διάρκεια της εβδομάδας έγιναν επισκέψεις μαθητών. 
Η έκθεση βρίσκεται στην αίθουσα του διοικητηρίου στη Λιβαδειάς και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της των εκδηλώσεων «Μήνας Φωτογραφίας Μάιος 2017».
Ας ακούσουμε τι δήλωσε κατά τη σημερινή επίσκεψη των μαθητών της Λιβαδειάς η Αντιπεριφερειάρχης κα Φανή Παπαθωμά … 

Και ο Πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς κ. Χαράλαμπος Λιάκος ... 


Δεν υπάρχουν σχόλια: