Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Φίλοι μ`, καλώς να ορίσετε στον φιλόξενο Ορχομενό – Ανοικτό κάλεσμα στη Μουσική Συνάντηση της 24ης Μαΐου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης μας

Ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, μια συνάντηση από εκείνες που στην πόλη μας έρχονται για να 
«γράψουν ιστορία», αποτελεί η πρωτοβουλία της Καλλιτεχνικής Πορείας Ορχομενού να οργανώσει τη Μουσική Συνάντηση της 24ης Μαΐου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης μας. Μουσικά ακούσματα απ` όλη την Ελλάδα, θα ακουστούν και πάλι στον τόπο μας, που γέννησε το χορό, που αγάπησε τη μουσική, που παραμένει ένα πολιτιστικό κύτταρο κόντρα σε χαλεπούς καιρούς.

Ασταμάτητο παραμένει αυτό το πολύβουο μελίσσι του πολιτισμού στον τόπο μας, που μπολιάζει βαθιές τις ρίζες αυτού του τόπου με ... γύρη της αγάπης για την παραδοσιακή μουσική και η λαϊκή παράδοση. Η Καλλιτεχνική Πορεία, ως διαχρονικός πρεσβευτής του Ορχομενού, ανταποδίδει το καλοκαιρινό κάλεσμα του Συλλόγου Παραδοσιακής Μουσικής και Ελληνικών Τεχνών Ικαρίας και  προσκαλεί τα μέλη του  στις 24 Μαϊου στη πόλη μας, οργανώνοντας μια μουσική συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχουν ακόμη η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Λεύκτρων και Συλλόγου Άσκηση Ψυχαγωγία Υγεία Ορχομενού.
Με αφορμή την ενδιαφέρουσα αυτή πολιτιστική συνάντηση, ο ιδρυτής και επί σειρά ετών Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Πορείας Ορχομενού κ. Παναγιώτης Υπερήφανος, σχολίασε στα social media ως εξής: «Με το καλο να έρθουν οι Ικαριωτες οι Ακρίτες που φυλάνε τα σύνορα και αγρυπνούνε για μας. Ο άνεμος που θα τους φέρει άκοντα μας αφού διασείσουν δυο πελάγη το Ικάριο και το Αιγαίο να είναι ουραίος και τα Δελφίνια της θαλασσιάς συνοδοί και προστάτες τους. Με το καλο να έρθουν ο Ικαριωτες στη Βοιωτική Γη και στην χώρα των Μινύων τον Ορχομενού. Ο φημισμένος για την φιλοξενία του Ορχομενού θα δώσει το παρόν στις εκδηλώσεις που οργανώνει ο Σύλλογος Καλλιτεχνική Πορεία και θα ζεσταίνει με το ενδιαφέρον του,  τις καρδίες των επισκεπτών μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: