Πέντε κούκοι, την φέρνουν την Άνοιξη!

Mουσική εκδήλωση με τον Πάνο Κιάμο στις 25 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Ορχομενού

Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Πολλοί Βοιωτοί στο βάθρο των νικητών στον «33ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ Διστόμου» - Στη 2η η Ορχομένια κα Κλεοπάτρα Φραγκοπούλου από Πανελλήνιο Γ.Σ

Παρά τη βροχή εκατοντάδες δρομείς, σήμερα το πρωί,  πήραν μέρος και τερμάτισαν στον 33ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ Διστόμου, που διοργάνωσε ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας-Αντίκυρας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ο δρόμος – μήκους 11,2 χλμ- γίνεται στην μνήμη των 228 σφαγιασθέντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 10η Ιουνίου 1944 και την τεχνική υποστήριξη έχουν ο Αθλητικός Σύλλογος »Μεδεών» και το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).
Είναι άξιο να επισημανθεί ότι φέτος  στους 6 πρώτους άνδρες και γυναίκες, οι 4 ήταν »τοπικοί » δρομείς- από Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου, Αντίκυρα,Αλίαρτο και Ορχομενό- και οι άλλοι δυο ήταν από Στρατιωτικές Σχολές που και φέτος έδωσαν δυναμικό παρών. Η παρουσια ντόπιων δρομέων δείχνει να υπάρχει  αύξουσα ενασχόληση με τον αθλητισμό και στην περιφέρειά μας αλλά και αναγνώριση του Δρόμου Θυσίας ως  μια εκδήλωση με ποιότητα και μεγάλο συμβολισμό. Η δε πρωτιά του Βαγ.Μαλιόγλου του κατοίκου Άσπρων Σπιτιών Παραλίας Διστόμου για 3η συνεχόμενη χρονιά και με νέο ρεκόρ, επιβεβαιώνει τα παραπάνω.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα, όπως τα κατέγραψαν τα στελέχη του ΑΣΑΕΔ:
-Στους άντρες, πρώτος ο Βαγ.Μαλιόγλου του Πανελληνίου ΓΣ (39.36.08), 2ος o Ιωάννης Ράπτης από τον Αντίκυρα Runing (43.17.40), και 3oς o Άγγελος Παναγιωτόπουλος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (43.36.45).
-Στις γυναίκες πρώτη η Μαρία Καλαϊτζή της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Σ.Ξ. (5118.78), 2η η Κλεοπάτρα Φραγκοπούλου από Πανελλήνιο Γ.Σ που ζει στον Ορχομενό και 3η η Σπυριδούλα Παλάτζα των Αλιαρτίστας Runing, από τον Αλίαρτο!
Τα βραβεία στους άνδρες έδωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργακός και στις γυναίκες ο Πλωτάρχης( και δρομέας) του ΥΕΘΑ-ΑΣΑΕΔ Αθανάσιος Μίχας μαζί με την Ολυμπιονίκη Κατερίνα Θάνου.
Οι συμμετέχοντες από τις Ένοπλες Δυνάμεις έφθασαν σχεδόν τους 300.Πολυπληθέστερη ήταν η συμμετοχή της Σχολής Τεχνικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) με επικεφαλής τον ταξίαρχο διοικητή της κ. Φασούλα

Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι και φέτος, λόγω του διττού χαρακτήρα του Δρόμου-και αγωνιστικός και συμβολικός-συμμετείχαν και δυο πεζοπόροι : Ο Στάθης Σταθάς από το Δίστομο – συμμετέχει κάθε χρόνο- και ο Κωνσταντίνος Παγάνης από την Λιβαδειά που διήνυσαν την απόσταση από τον Καρακόλιθο στο Δίστομο υπό βροχή, με ομπρέλα ο πρώτος και αδιάβροχο και …γκλίτσα, ο δεύτερος.  «Ήθελα να κάνω την διαδρομή για τους νεκρούς του Διστόμου και το έκανα, ας έβρεχε!», είπε στον τερματισμό ο κ. Παγάνης.

Μετά την εκδήλωση ο Δήμος παρέθεσε γεύμα στην αντιπροσωπεία του ΑΣΑΕΔ και την Ολυμπιονίκη Κατερίνα Θάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr