Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Η φρεσκάδα των νέων ιδεών – επιχειρηματικών προτάσεων χαρακτήρισε και φέτος τον 5ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας

Το 2ο Γενικό Λύκειο Θήβας απέσπασε το 1ο βραβείο του φετινού διαγωνισμού
 μέσα από την εργασία «
Bio Heat» των μαθητριών
 Ελευθερίας Αδάμ, Παναγιώτας Κασάπη, Λουτμίλα Χατζή 

Ειδικό Βραβείο αποδόθηκε στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής
 Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Λιβαδειάς, και στους
μαθητές Λάμπρο Κόντο, Δημήτρη Κουτσοδήμο και Γιώργο Νικολάου.

Τη βράβευση έκαναν ο τ. Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης 
κ. Χρήστος Δημητρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας 
κ. Παναγώτης Αγνιάδης και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά.
Όλα ξεκινούν πάντα από μια… ιδέα, που η θέληση, μαζί με την συμμετοχή, μπορούν να απογειώσουν μια απλή πρωτοβουλία, σ` ένα δυναμικό θεσμό! Αυτό φανέρωσε και η φετινή 5η διοργάνωση του Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού Στερεάς Ελλάδας, η τελετή απονομής του οποίου έγινε την Πέμπτη 4/5/2017  στη Χαλκίδα, στο ξενοδοχείο Lucy. Η Βοιωτία είχε κι` εδώ τις δικές της διακρίσεις αφού το 2ο Γενικό Λύκειο Θήβας απέσπασε το 1ο βραβείο του φετινού διαγωνισμού μέσα από την εργασία «Bio Heat» των μαθητριών Ελευθερίας Αδάμ, Παναγιώτας Κασάπη, Λουτμίλα Χατζή καθώς και μέσα από τα ειδικά βραβεία: Νεανικού Επιχειρείν στους μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Θήβας Άννα Ανδρέου, Σεμίνα Μήτση και Γρηγόρης Κουτουλάκης και Ειδικό Βραβείο που αποδόθηκε στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Λιβαδειάς, και στους  μαθητές Λάμπρο Κόντο, Δημήτρη Κουτσοδήμο και Γιώργο Νικολάου.












«Μαθητές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βραβεύθηκαν στα πλαίσια του 5ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν τα Επιμελητήρια Στερεάς στη Χαλκίδα . Ο Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας προέκυψε μετά από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με την άψογη συνεργασία της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας. Κυρίαρχος στόχος του διαγωνισμού είναι οι μαθητές της Περιφέρειας να έρθουν σε επαφή με το «επιχειρείν» και να αντιληφθούν, ότι η υγιής επιχειρηματική δραστηριοποίηση είναι ικανή να προσφέρει ισχυρές δυνατότητες δημιουργικής και ικανοποιητικής ενασχόλησης.
Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν οι μαθητές των σχολείων της Περιφέρειας των οποίων οι εργασίες βραβεύτηκαν σε περιφερειακό επίπεδο μετά την πρώτη φάση αξιολόγησης που έγινε σε επίπεδο νομού. Σχεδόν όλοι κατέπληξαν με τις φρέσκιες ιδέες τους, τους παρευρισκόμενους και έδειξαν ότι υπάρχει ελπίδα η επιχειρηματικότητα να πάει ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά.
·         Αναλυτικά οι εργασίες που βραβεύθηκαν κατά σειρά διακρίσεων είναι η εξής: 1ο βραβείο – Bio Heat – 2ο Γενικό Λύκειο Θήβας και στους μαθητές Ελευθερία Αδάμ, Παναγιώτα Κασάπη και Λουντμίλα Χατζή.
·         2ο βραβείο – Acquaserra – Γενικό Λύκειο Αυλωναρίου και στους μαθητές Αντώνιο Αργύρη, Γιάννη Θεοδώρου και Τριανταφυλλιά Λίντζιου.
·         3ο βραβείο – RoboMarket A.E. – 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Χαλκίδας και στους μαθητές Σπύρο Λαμπαδάρη, Χριστίνα Μπουτσόλλαρι και Θωμά Βούλγαρη.
·         4ο βραβείο – Η Αμάλθεια – Γενικό Λύκειο Ιτέας και στον μαθητή Ηλία Γερέντες του Ηλία.
·         5ο βραβείο – Turism 4U- Γενικό Λύκειο Υπάτης και στον μαθητή Νίκο Κώτσια.
·         Ειδικό βραβείο πρωτότυπης σκέψης και καινοτομίας απέσπασε η μαθήτρια Βασιλική Φουρλά από το Γενικό Λύκειο Ιτέας για την εργασία της «Farma Fourla».
·         Ειδικό βραβείο νεανικού επιχειρείν απέσπασαν οι μαθητές Άννα Ανδρέου, Σεμίνα Μήτση και Γρηγόρης Κουτουλάκης από το 2ο Γενικό Λύκειο Θήβας για την εργασία τους «CottonAGRO Ε.Π.Ε.».
·         Ειδικό βραβείο απέσπασαν οι μαθητές Λάμπρος Κόντος, Δημήτρης Κουτσοδήμος, Γιώργος Νικολάου από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Λιβαδειάς για την εργασία τους «Εικονική Επιχείρηση & Ηλεκτρονικό Κατάστημα».
Τέλος, δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής, τα οποία απέσπασαν:
·         Γενικό Λύκειο και Γυμνάσιο Δομοκού στην Έυα Τσαλαφούτα και Κωνσταντίνο Τσίνζο.
·         Γενικό Λύκειο Βασιλικού στους μαθητές Γιώργο Φωτία, Αμαλία Σφήκα και Αντώνη Σμιγάδη.
·         5ο Γενικό Λύκειο Λαμίας και στις μαθήτριες Φωτεινή Σακκά και Χριστίνα Ρεντίφη.
·         1ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας και στην μαθήτρια Χλόη Κολυφέτη
·         Γενικό Λύκειο Γραβιάς και στις μαθήτριες Αιμιλιάνα Τανούσι και Χρύσα Σπάρταλη.
·         3ο Γενικό Λύκειο Λαμίας και στις μαθήτριες Παναγιώτα Σταυρομήτρου και Στέλλα Τασούλα.
·         Μουσικό Σχολείο Άμφισσας και στον μαθητή Νίκο Αρβανιτά.


Μετά τις απονομές, ο λόγος δόθηκε σ` ένα «ζωντανό παράδειγμα» επιχειρηματικής δράσης από την Εύβοια και συγκεκριμένα στον ιδρυτή, εμπνευστή και δημιουργό της εταιρείας Berryland P.C, τον κ. Βασίλειο Δάφνη, ο οποίος είπε από το βήμα του 5ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού…

Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κος Ιωάννης Λιονάκης και ο Διοικητικός Σύμβουλος κος Ιωάννης Γεροντίτης, υπεύθυνος του Φορέα για την υλοποίηση του Μαθητικού Διαγωνισμού.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευβοίας Φάνης Σπανός, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κος Παναγιώτης Αγνιάδης και ο Οικονομικός Επόπτης αυτού κος Λουκάς Παπαχαραλάμπους, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Κωνσταντίνος Ψειρόπουλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος κος Δημήτριος Σαμαράς, ο Γενικός Γραμματέας κος Νικόλαος Ζιάκας, και ο Διοικητικός Σύμβουλος αυτού κος Παναγιώτης Αρβανίτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας κος Γεώργιος Γαζής, ο Β’ Αντιπρόεδρος κος Βασίλειος Αυγερινός, ο Οικονομικός Επόπτης κος Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας κος Χρήστος Τσιάμπρας και ο Γενικός Γραμματέας αυτού κος Καραγιαννόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κος Δημητρίου Χρήστος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας κος Δημήτριος Κυριτσόπουλος, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Εύβοιας και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κος Ευάγγελος Κούκουζας και το Μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Εύβοιας κος Ιωάννης Φρουδαράκης.
Την ΚΕΕΕ εκπροσώπησε εκτός από τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕΕΕ και Προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη και ο διευθυντής αυτής κος Βασίλειος Αποστολόπουλος.
Κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκόμενων ήταν ότι οι νέοι μας κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας και ότι πρέπει τέτοιου είδους δράσεις να υποστηρίζονται μέσα από συνεργασίες φορέων.









Συγχαρητήριο μήνυμα για τους βραβευθέντες μαθητές του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς

Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Λιβαδειάς, συγχαίρουμε τους μαθητές μας Λάμπρο Κόντο, Δημήτρη Κουτσοδήμο και Γιώργο Νικολάου που κατέκτησαν το Ειδικό Βραβείο στον 5ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό για την Επιχειρηματικότητα, που διοργάνωσαν τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας.
Οι μαθητές πήραν μέρος στον διαγωνισμό με την εργασία: «ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ», μια εργασία που σύμφωνα με την κριτική επιτροπή συγκέντρωσε πολύ υψηλή βαθμολογία και βρέθηκε μεταξύ των πρώτων και βραβευθέντων προτάσεων.
Η απονομή έγινε στη  Χαλκίδα την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης. Χαρακτηριστικό της υποδοχής που έτυχε η εργασία, είναι ότι κρίθηκε σκόπιμο από τους διοργανωτές να παρουσιαστεί, μόνη αυτή μεταξύ των άλλων, στην τελετή των απονομών.
Τη βράβευση έκαναν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Δημητρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγώτης Αγνιάδης και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά.
Στην τελετή παραβρέθηκαν μαθητές από όλα τα σχολεία της Στερεάς Ελλάδας, εκπρόσωποι της Εκπαίδευσης, της Αυτοδιοίκησης, του Επιχειρηματικού κόσμου, γονείς και καθηγητές των μαθητών.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσαν τα Επιμελητήρια της Στερεάς, με την υποστήριξη της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και τελούσε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον συμπολίτη μας οικονομολόγο κ. Χρήστο Γαλανό που στήριξε εθελοντικά την προσπάθειά μας. Συγχαρητήρια και πάλι στους μαθητές μας Λάμπρο, Δημήτρη και Γιώργο που μετά τους Παγκόσμιους Αγώνες των Special Olympics της Αυστρίας, μας έκαναν να νιώσουμε περηφάνια και συγκίνηση για μια ακόμη φορά. Συνεχίζουμε αταλάντευτα να υπηρετούμε τις φυσικές, μορφωτικές, κοινωνικές, συναισθηματικές ανάγκες των μαθητών μας, παρέχοντάς τους ποικίλες ευκαιρίες, ώστε να εκπληρώσουν το υπάρχον δυναμικό τους, να επεκτείνουν τα όρια του κόσμου τους και να μεταβούν σε μια κατά το δυνατό αυτόνομη διαβίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: