Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Ψηφίσματα από τους Δήμου Λεβαδεών και Θηβαίων προς τους 77 διωκόμενους Βοιωτούς πολίτες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

“Μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια Θήβας τον Ιούλιο του 2014 ενάντια στη απαξίωση της δημόσιας Υγείας στη Βοιωτία, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από κάλεσμα μαζικών φορέων μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Λεβαδέων, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά 77 πολιτών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση.

Παρά την ψήφιση νομοθετικής διάταξης τον Αύγουστο του 2016 (ν. 4411/2016) για την αρχειοθέτηση τέτοιων υποθέσεων, η υπόθεση οδηγείται από την εισαγγελία Θηβών στο ακροατήριο την 23/05/2017.

Το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Λεβαδέων καταδικάζει κάθε ενέργεια που ποινικοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες και έχει στόχο να αποτρέψει τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτούς.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δυναμικά παρόντες, συμπαραστεκόμενοι σε οποιοδήποτε δικαστήριο της χώρας σε κατηγορουμένους που διώκονται για κοινωνικούς αγώνες.

Οι κοινωνικοί αγώνες δεν κάμπτονται με ποινικές διώξεις όταν υπάρχουν φλέγοντα κοινωνικά προβλήματα, αντίθετα δυναμώνουν μέσα από την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη όλων των πολιτών.”Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων σε τακτική συνεδρίασή του στις 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, με έκπληξη πληροφορήθηκε την άσκηση ποινικών διώξεων για το αδίκημα της κατάληψης οδοστρώματος και της παρεμπόδισης λειτουργίας σταθμών διοδίων από την Εισαγγελία Πλημ/κών Θήβας σε βάρος συμπολιτών μας που συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν στις 18-7-2014 τα Εργατικά Κέντρα Θηβών και Λιβαδειάς για την υποβάθμιση των Νοσοκομείων της Θήβας και της Λιβαδειάς στο χώρο των μετωπικών διοδίων Θηβών στη χ.θ. 93 της ΠΑΘΕ/Τμήμα Αθηνών – Λαμίας.
Ο σκοπός της συγκέντρωσης ήταν να κάνει ευρύτερα γνωστό και να αναδείξει το ιδιαίτερα οξύ πρόβλημα στον τομέα της Υγείας εξαιτίας της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των δύο Νοσοκομείων με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος εκ του λόγου τούτου να χαθούν ανθρώπινες ζωές, θέμα που κατ’ επανάληψη έχει απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων, και όχι η παρεμπόδιση του σταθμού διοδίων.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχε και ο Δήμος Θηβαίων με την παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων και πολλών δημοτικών συμβούλων, όπως και άλλοι επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς της πόλης μας και πολλοί δημότες στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τα υπέρτατα αγαθά της ζωής και της υγείας, ζητώντας τη χρηματοδότηση και τη στελέχωση των δύο Νοσοκομείων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων καταδικάζει απερίφραστα τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν ως άδικες και απαράδεκτες.

Διαδηλώνει την ακράδαντη θέλησή του να προασπίσει μαζί με όλους τους φορείς και τους δημότες του Δήμου μας το πρώτιστο αγαθό της Δημόσιας Υγείας και θα συνεχίσει να αγωνίζεται αταλάντευτα μαζί τους για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Θήβας.

Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους διωκόμενους πολίτες του Δήμου μας και σε όσους άλλους παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση ενάντια στην απαξίωση των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας από τα Νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς στους οποίους ο Δήμος Θηβαίων θα προσφέρει κάθε νομική και ηθική υποστήριξη ενάντια στις αβάσιμες και άδικες κατηγορίες.Καλεί τους δημότες σε συγκέντρωση συμπαράστασης των κατηγορούμενων συμπολιτών μας στο Δικαστικό Μέγαρο Θήβας στις 23-5-2017 στις 9:00π.μ. ενάντια στις άδικες ποινικές διώξεις και για  να διατρανώσουμε τη θέλησή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο Θηβαίων να επιδώσει μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου το παρόν ψήφισμα στην Εισαγγελία Πλημ/κών Θήβας.

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       ΤΑ ΜΕΛΗ
  ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                     Δ.ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ
                                                                                      ΑΝ.ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ
                                                                                      ΣΠ.ΚΙΤΣΟΣ
                                                                                      Ι.ΚΟΝΤΟΥ
                                                                                       Δ.ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΣ
    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ.ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ                                               Ι.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
                                                                                      ΑΛ.ΣΤΑΙΚΟΣ
                                                                                      Δ.ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ
                                                                                      Π.ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗΣ
                                                                                      Χ.ΤΣΙΤΡΑΣ
                                                                                      Κ.ΧΑΡΕΜΗΣ
                                                                                      ΑΝ.ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ
                                                                                      ΣΤ.ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
                                                                                      Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
                                                                                      Θ.ΚΙΟΥΣΗΣ
                                                                                      Ι.ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ
                                                                                      ΑΝΤ.ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ
                                                                                      Β.ΣΩΤΗΡΧΟΣ
                                                                                      ΑΘ.ΣΚΟΥΜΑΣ
                                                                                      Γ.ΚΑΤΣΕΛΗΣ
                                                                                      ΓΡ.ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr