Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Μαζική και με θετική αύρα, η «επίσημη πρώτη» του Συλλόγου Γυναικών Ορχομενού «Νεφέλη»


Με επιτυχία και μαζικότητα χαρακτηρίστηκε η επίσημη πρώτη εκδήλωση του νεοσύστατου Συλλόγου Γυναικών «Νεφέλη», μετά τις διεργασίες που καιρό τώρα απασχόλησαν την τοπική μας κοινωνία και ουσιαστικά αποτέλεσαν την μετάβαση από το παλιό, στο νέο Σύλλογο. Ουσιαστικά, όμως, απ` ότι φάνηκε παραπροχθές το βράδυ στο αναψυκτήριο του Ορχομενού «Οι Πηγές», οι γυναίκες – μέλη είναι ίδιες αλλά πολύ περισσότερο, οι ανάγκες τους για έκφραση και συλλογικότητα παραμένουν αναμφίβολα σταθερές!





 Με συμβολισμούς και «ανοικτές αγκάλες» προς όλες τις γυναίκες της πόλης του Ορχομενού, μικρές, μεγάλες, μητέρες και γιαγιάδες, εργαζόμενες και μη, ξεκίνησε η πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ορχομενού «Νεφέλη», την περασμένη Δευτέρα, με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό της «Γιορτής της Μητέρας». Η Πρόεδρος κα Ιωάννα Μαρ. Παναγιωτίδη καλωσόρισε όλα τα μέλη και τους υποστηρικτές της πρώτης τους εκδήλωσης, ξεχωρίζοντας για την παρουσία της πρωτίστως την επί σειρά ετών Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Ορχομενού, παιδίατρο, κα Μαίρη Ρουμάνη, για γυναίκα που με την ξεχωριστή της προσωπικότητα άνοιξε πολλούς νέους δρόμους για τις γυναίκες της πόλης μας. Πρόσωπο που χαίρει σεβασμού από τα μέλη, πήρε πρώτη το λόγο για να χαιρετίσει την εκδήλωση- ξεκίνημα ενός νέου συλλογικού φορέα για τις γυναίκες του τόπου μας, γι` αυτό και ο λόγος της είχε μόνο ευχές για δύναμη στο έργο τους.




 Παρούσα και η αεικίνητη Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας κα Άντζελα Πανταζή – Βασιληά, μια γυναίκα που ηγείται του δευτεροβάθμιου συλλογικού οργάνου των γυναικών στη Βοιωτία για πολλά χρόνια και με πολύπλευρο έργο. Δίπλα τους και εκείνη στο νέο ξεκίνημα των γυναικών του Ορχομενού, δίνοντάς τους κουράγιο και ευχές να ακουμπήσουν όλες τις γυναίκες, να αφουγκραστούν τις ανάγκες τους, να ζητήσουν την συμμετοχή τους.










 Τιμητική και η παρουσία της κας Φανής Παπαθωμά, μιας πράγματι δυναμικής γυναίκας της Βοιωτίας, που χρόνια τώρα τιμάται με την ψήφο του κόσμου και σήμερα ηγείται της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Φίλη του Ορχομενού, σύμμαχος όλων των γυναικείων συλλόγων, δίπλα και στο ξεκίνημα του Συλλόγου «Νεφέλη», στον οποίο ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδος και με μακρύ δρόμο προς όφελος των γυναικών της πόλης του Ορχομενού.






Χαιρετισμό έκανε και η Πρόεδρος του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κα Στέλλα Ταπανλή, μια ακόμη ακούραστη γυναίκα της επαρχίας μας, που διαδίδει μαζί με τα μέλη του ΔΣ, το μήνυμα του εθελοντισμού και διδάσκει πως η πρόγνωση, ζώσει ζωές. Πολλά μπορούν να γίνουν και μαζί της και στον Ορχομενό μέσω πάντα της δύναμης των γυναικών.
 
  Και στις τρεις, προσφέρθηκε συμβολικά από μια ανθοδέσμη, ως ελάχιστο συμβολικό δώρο για την ημέρα της μητέρας, ενώ τόσο η κα Ρουμάνη, όσο και η κα Πανταζή βράβευσαν αντίστοιχα δύο πολύτεκνες μητέρες της πόλης μας, την κα Ευγενία Σκούρα – Κουμπούρα και την κα Ελένη Σκούρα – Αρβανιτάκου.



Η εκδήλωση τους είχε, όμως, και όμορφα διαχρονικά μυ νήματα για τον παγκόσμιο αυτό εορτασμό, που μετέδωσαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, οι εκπαιδευτικοί Φρόσω Σπυροπούλου – Λιαρμή και Παναγιώτα Γερονικολού - Ζαραμπούκα, με συγγραφικό έργο για παιδιά και οι δύο τους (στο οποίο είναι γεγονός ότι οφείλουμε να επανέλθουμε!) 








Φυσικά, ανάμεσα σ` εκείνα που γεύτηκαν αυτή τη βραδιά οι γυναίκες της πόλης μας, ήταν και διάφορα εδέσματα φτιαγμένα από τις ίδιες με πολύ φροντίδα και αγάπη.

Καλορίζικος, λοιπόν, ο νέος Σύλλογος Γυναικών Ορχομενού «Νεφέλη» 
και καλό έργο! Πάντα δίπλα σας… 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σ` όλες τις μητέρες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: