Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Ευχαριστήριο από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

          Ως Αγωνιστική Ενότητα- Παρεμβάσεις Βοιωτίας ευχαριστούμε τους συναδέλφους που πήραν μέρος στις εκλογές για αντιπροσώπους στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ και  μας στήριξαν με την ψήφο τους.
Δεν έχουμε αυταπάτες: δίπλα στο νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό (ΣΥΝΕΚ), συντηρούνται  και ενισχύονται  οι μνημονιακές δυνάμεις του παλαιού δικομματισμού που μας έφερε σε αυτήν την άθλια κατάσταση (ΔΑΚΕ-ΠΕΚ), ίσως προς ανάμνηση καλύτερων εποχών του παρελθόντος, ίσως σε προσμονή μιας μελλοντικής Εξουσίας και νομής των αγαθών της.
Εκτιμούμε όμως ότι το ποσοστό που πήραμε θα είναι μια διαφορετική φωνή στο Συνέδριο, μια μικρή παρακαταθήκη για το μέλλον, για μια διαφορετική ΟΛΜΕ για την οποία θα παλέψουμε όλο το επόμενο χρονικό διάστημα, μαχητική, αμεσοδημοκρατική, λειτουργική.
Και σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι: δεκάδες σχήματα κι εκατοντάδες συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα ζητάμε μια άλλη ΟΛΜΕ που θα οδηγήσει τον Κλάδο σε μαζικούς κι αποτελεσματικούς αγώνες αλλά και θα βάλει μπροστά το αίτημα για ένα Άλλο Σχολείο, ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν, 14χρονο, ανοιχτό, ελκυστικό, λειτουργικό, εξοπλισμένο, με καλοπληρωμένο προσωπικό, δημοκρατικό, κριτικό και μοντέρνο.
Όμως για να μπορέσει το ρεύμα μας να γίνει πλειοψηφικό και να τα διεκδικήσει όλα αυτά, πρέπει πρώτα να αποκρούσει την επίθεση που δεχόμαστε στα κεκτημένα από ΕΕ-ΔΝΤ και από όλες τις Μνημονιακές Κυβερνήσεις. Με το 4ο μνημόνιο συνεχίζεται το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η διάλυση της παιδείας. Το Μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε πριν μερικές μέρες, χτυπάει τους συνταξιούχους συναδέλφους (γύρω στα 200 ευρώ μείωση στον καθέναν από το 2019) κι όλους εμάς με τη μείωση του αφορολόγητου (40 ευρώ μείωση από το 2020). Συνεχίζει επίσης την πολιτική των περικοπών και της αδιοριστίας μέσω της διατήρησης θηριωδών πλεονασμάτων για τα επόμενα 4 χρόνια, ενώ τα «αντίμετρα»- ψίχουλα που προτείνει (ανάμεσα στα οποία και μείωση φόρου επιχειρήσεων !!!) ξέρουμε πολύ καλά ότι θα παρθούν πίσω στον επόμενο γύρο, όπως παίρνεται πίσω τώρα η περσινή «Προσωπική Διαφορά». Στρώνει το έδαφος τέλος για την επερχόμενη Αξιολόγηση-Χειραγώγηση, το  Νέο Λύκειο  κι άλλα αντιεκπαιδευτικά μέτρα.
Οφείλουμε να το πάρουμε επιτέλους απόφαση: μέσα στο Μνημόνιο και χωρίς σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον τίθενται τέτοιοι σκληροί όροι, δεν υπάρχει σωτηρία. Χρειάζεται ρήξη για να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές.

Στη νέα επίθεση κατά της ζωής μας

κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ να απαντήσουμε με   αποφασιστικό και παρατεταμένο   αγώνα !

Δεν υπάρχουν σχόλια: