Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Βολές ΠΑΣΟΚ με αιχμή το ν/σ για τους διευθυντές σχολείων

Ανικανότητα, προχειρότητα και ιδεοληψία καταλογίζει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων.
Όπως επισημαίνει ο Τομέας Παιδείας του κόμματος, «το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου αποκαλύπτει την εμμονή της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας στη ρήση Μπαλτά ‘πως η αριστεία είναι ρετσινιά’, με τη νέα εφαρμογή πως ‘η εμπειρία διοίκησης είναι αμαρτία’».
«Πριν προλάβει ‘να στεγνώσει το μελάνι’ του σχεδίου είχαμε δια της δημοσιογραφικής οδού από τον υπουργό την αλλαγή της στενόμυαλης διάταξης της συνδικαλιστικής ομάδας του υπουργείου για την απαγόρευση των δυο συνεχόμενων θητειών Διευθυντή στο ίδιο σχολείο» σημειώνει.
Σύμφωνα με τον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ «για να ξεφύγει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας από τις αποφάσεις του ΣτΕ που κήρυξε αντισυνταγματικό τον προηγούμενο νόμο επιλογής , ‘βαπτίζει το κρέας ψάρι’ και από την ‘πίσω πόρτα’ τοποθετεί στα Υπηρεσιακά Συμβούλια τους εκλεκτούς της. «Η αντίληψη του ελέγχου της διοίκησης και της περιφρόνησης των αποφάσεων της δικαιοσύνης σε όλο τους το μεγαλείο» σχολιάζει το κόμμα, προσθέτοντας πως «θα έχει ενδιαφέρον να δούμε, μετά την εφαρμογή αυτής της διάταξης του νόμου, πόσοι σημερινοί υπηρετούντες διευθυντές θα τοποθετηθούν και πρόεδροι των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων.
Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως η επιλογή στελεχών διοίκησης της εκπαίδευσης πρέπει να έχει ως προτεραιότητες τη μοριοδότηση της επιστημονικής και παιδαγωγικής συγκρότησης, τις διοικητικές ικανότητες και τις διαφανείς διαδικασίες αξιολόγησης και επιλογής. Καλεί τέλος την ηγεσία του υπουργείου να αποσύρει «τις ιδεοληπτικές, στενόμυαλες και αντι-επιστημονικές προτάσεις –ρυθμίσεις του εισαγόμενου νομοσχεδίου». Πηγή www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: