Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Γιορτή της Μητέρας = Εστία Μητέρας Λιβαδειάς

Γιορτές σ` αυτόν τον χώρο έχουν γίνει και γίνονται όλο τον χρόνο, πολλές και σημαντικές! Γιορτή, όμως, σαν τον ετήσιο εορτασμό στην Εστία Μητέρας Λιβαδειάς, δεν μπορεί παρά να είναι μοναδική, όπως μοναδική είναι για τον καθένα μας η δική του μητρική αγκαλιά.

Σ` αυτό το πνεύμα και μ` ένα … γαρύφαλλο για όλες τις μητέρες, μέλη του πολυπληθούς Σωματείου, η Πρόεδρος κα Χριστίνα Αγγέλου και το ακούραστο Διοικητικό Συμβούλιο είχε ετοιμάσει μια γιορτινή εκδήλωση – ύμνο στη Μάνα, τη Μητέρα, τη Μαμά, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας (14 Μαϊου 2017).
Ως οικοδέσποινα και με τους δικούς της συμβολισμούς, μέσα από τρία λευκά γαρύφαλλα, η κα Αγγέλου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έκανε χαιρετισμό με το μήνυμα της ημέρας, που μεταφέρει αυτό τον πανανθρώπινο πνεύμα και τους διαχρονικούς συμβολισμούς στο πρόσωπο της μάνας.  Ακολούθως, τα παιδιά του 13ου Νηπιαγωγείου με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κας Ιωάννας Φλώρου είπαν ευχές και χάρισαν λουλούδια στις μανούλες τους, όπως τόσο εύστοχα έχει θεσπιστεί για πάνω από πέντε δεκαετίες αυτή την ημέρα.





Στη συνέχεια το ΔΣ, τίμησε και πάλι συμβολικά, την πολύτεκνη μητέρα κα Σοφία Τσαπρούνη, που μεγαλώνει μαζί με τον άνδρα της  έξι παιδιά και αποτελεί για την Εστία Μητέρας ένας άξιο παράδειγμα για σύγχρονης μητέρας. Στη σκηνή ανέβηκε επίσης, ο Γ Γραμματέας των πολυτέκνων Λιβαδειάς κ. Παναγιώτης Περγαντάς, για να μεταφέρει επίσης το δικό του μήνυμα – τιμή στη μητέρα και δη την πολύτεκνη.




Τέλος, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κκ. Γεωργίου μετέφερε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Σαμαρτζής, εφημέριος του Προσκυνήματος του Αγίου Ρηγίνου της Λιβαδειάς.
Μετά τους χαιρετισμούς, τα «φώτα» έπεσαν πάνω στην Λιβαδείτισσα εκπαιδευτικό και αρθρογράφο κα Αγγελική Ρουμπιέ. Η ομιλήτρια ανέπτυξε το θέμα «Κραταιά ως θάνατος αγάπη», όπου με λόγο μεστό και γλαφυρό άγγιξε τις ψυχές όλων.

Μια μάνα… δεν ξεχνούσε, όμως, να αποδώσει με αγάπη και τις ευχαριστίες της σε μια μεγάλη επιτυχία! Γι` αυτό και η Εστία Μητέρας Λιβαδειάς επέλεξε στη συνέχεια να τιμήσει τους αθλητές των Special Olympics Hellas του ΑΚΟΛ : Ζένια Ζαννιά, Μαρία Λαμπίρη, Χρήστο Θηβαίο και Λάμπρο Κόντο καθώς και τους εθελοντές προπονητές τους κκ. Μιχάλη Τόλια και Έφη Παπαχαραλάμπους. 
Στην προσφώνησή της, η Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ, μεταξύ των άλλων, είπε χαρακτηριστικά:

«Τα αρχαία χρόνια, γκρέμιζαν τοίχοι για να υποδεχθούν τους Ολυμπιονίκες, σήμερα εμείς, ανοίγουμε μία ζεστή αγκαλιά για να υποδεχθούμε εδώ σήμερα τους νικητές των 11ων  Παγκόσμιων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics, που έγιναν τον  Μάρτιο του 2017, στις χιονισμένες βουνοκορφές της Αυστρίας»
Οι αθλητές, ως ανάμνηση της τιμητικής βραδιάς, χάρισαν στην ΕΣΤΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ, την αφίσα των αγώνων με τις υπογραφές τους.
Με λόγια βγαλμένα μέσα από την καρδιά τους και εξ ονόματος όλων των παιδιών, ο αθλητής Λάμπρος Κόντος, ανταπέδωσε τις ευχαριστίες, με τα παρακάτω λόγια :
«Εκ μέρους όλων των συναθλητών μου και των προπονητών μας ευχαριστούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εστίας Μητέρας και ιδιαίτερα την Πρόεδρο Κα Χριστίνα Αγγέλου, για την τιμή που μας επιφύλαξαν σήμερα, με αφορμή τις επιτυχίες μας στους 11ους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες που έγιναν στην Αυστρία.
Είναι για μας ιδιαίτερη η χαρά που μας τιμά ένα τόσο μεγάλο σωματείο της πόλης μας, γι’ αυτό σας ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας.
Σας υποσχόμαστε, πως, με τη βοήθεια των προπονητών μας και την παρουσία των εθελοντών που υποστηρίζουν την προσπάθειά μας θα φέρουμε κι’ άλλες διακρίσεις στο μέλλον». 






 Για την πορεία και την δράση του Τοπικού Συλλόγου των Special Olympics μίλησε εκ μέρους του ΑΚΟΛ η κα Σπυριδούλα Στάμου.




Η φετινή βραδιά – αφιέρωμα στην Μάνα έκλεισε με τη… «θεική φωνή» της κας Νεκταρίας Καραντζή, την οποία το ΔΣ ανακήρυξη σε  Επίτιμο μέλος της Εστίας Μητέρας. Μαζί της – στην πρώτη της εμφάνιση στη Λιβαδειά – η Θηβαία ερμηνεύτρια κα Αγγελική Βασιλείου, τις οποίες συνόδευσαν οι μουσικοί Κωνσταντία Δούκα, Carmelo Siciliano και Πάνος Μπάρλος.















Χρόνια Πολλά Μητέρες! Και του χρόνου!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: