Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΔΑΣ-Ο.Τ.Α. : ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, Ε.Ε., ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.

Συνάδελφοι
       Η κυβέρνηση ψήφισε τις προηγούμενες ημέρες  το 4ο μνημόνιο,  ανεβάζοντας  τις στροφές της αντιλαϊκής επιδρομής σε  εισόδημα και  δικαιώματα Και με τα νέα μέτρα,  οι δήμοι σπρώχνονται μεθοδικά και συντεταγμένα στις ιδιωτικοποιήσεις, την ανταπόδοση και πολλαπλασιάζουν την φοροεπιδρομή  ενάντια στα λαϊκά νοικοκυριά. Διαχρονικός συμπαραστάτης σ` αυτή την πολιτική είναι η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ που στήριξε όλες τις αντιδραστικές ανατροπές πριν και μετά την καπιταλιστική κρίση στην τοπική διοίκηση,  σε κοινό μάλιστα βηματισμό με την πλειοψηφία της ΠΟΕ –ΟΤΑ.
Πάντα συνεπές στην έκδοση ανακοινώσεων – και μόνο- το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς, δηλώνει στις 18/5 ότι συμμετέχει στη 48ωρη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία για τις 22 & 23 Μάη, και μια μέρα μετά την πρώτη ανακοίνωση, στις  19/5, προκηρύσσει στάση εργασίας (…) των εργαζομένων, για την Τρίτη 23 Μάη, τη δεύτερη δηλαδή μέρα της 48ωρης απεργίας!!!

Ο κατήφορός τους και ο ευτελισμός των κινητοποιήσεων και των όποιων αγωνιστικών διαθέσεων έχουν οι εργαζόμενοι δεν έχει όρια!!!

Καθόλου δεν απασχόλησε την πλειοψηφία του Δ.Σ. η πρακτική οργάνωση της απεργίας και το πλαίσιο που η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ αποφάσισε: με μόνο αίτημα για το θέμα των παιδικών σταθμών  να παρθεί πίσω η εξαγγελία Γαβρόγλου για την 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, την ίδια ώρα που η ΚΕΔΕ προτείνει την αλλαγή του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας, επέκταση του ωραρίου λειτουργίας κλπ και στο θέμα των συμβασιούχων, προτείνοντας  την «ρεαλιστική» λύση να παραταθούν οι συμβάσεις μέχρι τις 31/12/2017 ώστε να μαζέψουν μόρια οι συνάδελφοι για το διαγωνισμό που έχει εξαγγελθεί ότι θα γίνει, σιγοντάροντας ουσιαστικά την κυβέρνηση.
Ενδεικτική δε, είναι η απεργοσπασία μελών του ΔΣ, -για άλλη μια φορά-,  που κατά τα άλλα προβάλουν αγωνιστικό προφίλ και καλούν σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης….

Είναι σαφές πως  ως ΔΑΣ Λιβαδειάς  και ως ΠΑΜΕ καταδικάζουμε τις διώξεις πολιτών για οποιαδήποτε κινητοποίηση. Άλλωστε πάμπολλες φορές τα μέλη του ΠΑΜΕ έχουν συρθεί στα δικαστήρια για τη δράση τους.
Επειδή από λόγια έχουμε χορτάσει καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στον παλιό και νέο εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό, να συνταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις και να παλέψουν:

  ΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
  ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ. ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.


22/5/2017
ΔΑΣ ΟΤΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: