Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του κ. Χ. Δημητρίου - Επέστρεψε στην Περιφερειακή Διεύθυνση

Γράφτηκε από την Θώμη Παληού

Παραμένει στη θέση του ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Χρήστος Δημητρίου. Μετά την υποβολή της παραίτησής του στο υπουργείο Παιδείας και την ολιγοήμερη άδεια που πήρε, αναμένοντας την απόφαση του υπουργού, για το εάν θα την έκανε δεκτή ή όχι, επέστρεψε τελικά και πάλι στα καθήκοντά του. Ο κ. Δημητρίου είχε υποβάλλει την παραίτησή του διαμαρτυρόμενος για την στάση του υπουργείου απέναντί του στο θέμα των εξεταστικών κέντρων.
Είχε καταγγείλει εξωθεσμικές παρεμβάσεις κυβερνητικών βουλευτών από Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια που επηρέασαν τον υπουργό και άλλαξαν την αρχική απόφασή του για κλείσιμο 12 εξεταστικών κέντρων στη Στερεά. Η τελική απόφαση μετά και τις έντονες αντιδράσεις που προέκυψαν σε αρκετά από τα λύκεια που καταργούνταν τα εξεταστικά κέντρα επανέφερε την λειτουργία τους εκτός από αυτά στα συστεγαζόμενα συγκροτήματα.

Το υπουργείο πάντως δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του και έτσι ο κ. Δημητρίου επέστρεψε στη θέση του για να προετοιμάσει και την διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα την κρίσιμη χρονική περίοδο για τους υποψηφίους της Στερεάς. Πηγή www.tvstar.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: