Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τη δολοφονική απόπειρα κατά του επικεφαλής του συνδυασμού της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017  σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  ένα από τα θέματα που συζητήθηκε  ήταν η πρόσληψη υδρονομέων για το έτος 2017.
Ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θέσαμε με πολιτικά επιχειρήματα και αναδείξαμε, την αιτία που γεννά την εξαθλίωση της εργατικής τάξης και της αγροτιάς, την φτώχεια, τους μισθούς πείνας, την διάλυση  των εργασιακών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων, που δεν είναι άλλο από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, με στυλοβάτες τα αστικά κόμματα του κοινοβουλίου αλλά και τη Δημοτική αρχή του Δήμου Ορχομενού που στηρίζει όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που περπατάνε στην τοπική διοίκηση.
Οι υδρονομείς θα προσληφτούν με πολύ χαμηλό μισθό από τον Δήμο Ορχομενού και τα χρήματα που θα παίρνουν, δεν θα φτάνουν ούτε για τα καύσιμα τα οποία θα έχουν, λόγω της συνεχούς ολοήμερης αλλά και νυχτερινής εργασίας τους.  Πριν την ψηφοφορία , θέσαμε το εύλογο ερώτημα, με τι κριτήρια θα  γίνουν οι προσλήψεις.  Επειδή ο καπιταλισμός γεννά  διαφθορά και διαπλοκή, στη συνέχεια της συζήτησης, τέθηκε το θέμα της κακοδιαχείρισης του νερού άρδευσης από μια μικρή μειοψηφία υδρονομέων στο Δήμο τις προηγούμενες καλλιεργητικές χρονιές. Ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης απευθυνόμενος στον κ. Δήμαρχο, πρότεινα, η Δημοτική αρχή, να πάρει όλα τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να μην παρατηρηθούν ανάλογα φαινόμενα.  Με τη διαβεβαίωση του κ. Δημάρχου, το Δημ. Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την πρόσληψη των υδρονομέων της καλλιεργητικής περιόδου 2017.
Με το τέλος της συνεδρίασης, γύρω στις 23:30, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αποχωρήσαμε από το Δημοτικό κατάστημα Ορχομενού. Στις 00:33  μαζί με τον κ. Στεφανίδη Ιωάννη επικεφαλή της παράταξης «Ορχομενός Πορεία Με Αξιοπιστία» γυρίσαμε να πάρουμε τα αυτοκίνητά μας. Ενώ περπατούσαμε στην άκρη του δρόμου, αυτοκίνητο κατευθύνθηκε εναντίον μας. Την τελευταία στιγμή ευτυχώς προλάβαμε και ανεβήκαμε στην άκρη του πεζοδρομίου.
Οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ένας εκ των νεοπροσληφθέντων  υδρονομέων  του Δήμου Ορχομενού. Φαίνεται ότι η συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο, οι τοποθετήσεις μας (όχι μόνο οι δικές μας) για την διαπλοκή και την κακοδιαχείριση στο νερό της άρδευσης από κάποιους υδρονομείς,  τον έσπρωξαν στην ενέργεια αυτη. Καταγγείλαμε το γεγονός στην αστυνομία αλλά, επειδή  πάντα πίσω από τέτοιες πράξεις, υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με τους δράστες, γνωστοποιήσαμε το συμβάν και στον κ. Δήμαρχο, απαιτώντας να πάρει ξεκάθαρη θέση και να καταδικάσει την κακουργηματική πράξη που συντελέστηκε εναντίον μου.                                    
 Δέκα μέρες μετά, απάντηση δεν υπάρχει! Εκτός αν στάλθηκε με χελώνα.... ή με σαλιγκάρι………    
Πάντως σαν Λαϊκή Συσπείρωση πληροφορούμε όλους όσους βρίσκονται πίσω από τέτοιες ενέργειες,  ότι  αν νομίζουν πως με τον  εκφοβισμό θα «κουκουλώσουν» την διαπλοκή και το καθεστώς των ψηφοθηρικών  πελατειακών σχέσεων σε λάθος πόρτα χτύπησαν.
Οι κομμουνιστές δεν φοβήθηκαν και δεν λύγισαν μπροστά σε δυνατούς και  σοβαρούς αντιπάλους.  Δικές μας  ιδέες,   είναι οι ανάγκες της εργατικής τάξης που είναι σαν τα καρφιά. Όσο τα χτυπάς τόσο πιο βαθιά προχωράνε .
Τέλος το δημοτικό συμβούλιο χρειάζεται να συζητήσει και  πάρει, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, όλα τα μέτρα που θα αποτρέπουν την κακοδιαχείριση, την διαφθορά και το «μπαξίσι» στην  υδρονομή. Δεν μπορεί να είστε με την μερική απασχόληση , με την πολιτική που κάνει τον μισθό, την σύνταξη, την πρόνοια «φιλοδώρημα» και από την άλλη να διαφωνείτε τάχα με το μπαξίσι.
Μόνο τέτοια πραγματικά μέτρα θα μας προφυλάξουν  και στο μέλλον, όσο είναι δυνατό, από τους δράστες και τους ηθικούς αυτουργούς που κρύβονται πίσω τους.         
                                  

Ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης
στον Δήμο Ορχομενού
ΣΚΟΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: