Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

H ΕΛΜΕ Βοιωτίας για την γενοκτονία των Ποντίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

19η Μαΐου 2017
ΜΝΗΜΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Αγώνας για τη Δικαιοσύνη και την Ανεξαρτησία των λαών

Η 19η Μαΐου, αναγνωρίσθηκε το  1994 από τη Βουλή των Ελλήνων ως Ημέρα Μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου. Η αναγνώριση αυτή, παρά τη μακρόχρονη καθυστέρησή της, δικαιώνει ηθικά τον Ποντιακό Ελληνισμό και συνδέει το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική μνήμη και διαδρομή του.
Σήμερα η πολιτική που παρήγαγε τις γενοκτονίες των ιστορικών λαών της Μ. Ασίας (Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι, Κούρδοι) «ζει και βασιλεύει», καθώς η Τουρκία κατέχει τη μισή Κύπρο,  επιμένει στις επεκτατικές διεκδικήσεις της σε Θράκη και Αιγαίο, εισβάλει στη Συρία και συνεχίζει τη γενοκτονία των Κούρδων. 
Για τη διεθνή κοινότητα, η αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί μια ώριμη, ιστορικά και πολιτικά, πράξη καθώς και μια συμβολή για την αποτροπή ανάλογων εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας και του Πολιτισμού στο μέλλον.
Για το σύγχρονο ελληνισμό, οι γεωπολιτικές επιπτώσεις των εθνικών μας ακρωτηριασμών τον προηγούμενο αιώνα σε Πόντο, Ιωνία, Κωνσταντινούπολη και Κύπρο, αποτελούν σήμερα πρόσκληση στο δρόμο της πολιτιστικής και μορφωτικής Αφύπνισης ως προϋποθέσεις για την ιστορικής μας συνέχεια.  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


- Ο -
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ

- Η -
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΙΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΗΤΡΑΤΖΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: