Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Ο Ορχομενός… ακούστηκε και στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Αλοννήσου διεξήγαγαν στις 8-10  Ιουλίου το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών για τρίτη συνεχή χρονιά. Συμμετείχαν 750 χορευτές από Ελλάδα και Κύπρο.

Επιστρατεύτηκαν 50  εθελοντές, οι οποίοι με πολύ διάθεση και όρεξη
υποδέχτηκαν στο λιμάνι της Αλοννήσου , 27 περίπου χορευτικά με την έκφραση
<<χίλια  καλώς  εσμίξαμε>>. Την πρώτη μέρα 8 Ιουλίου όλα τα χορευτικά παρέλασαν με τις Παραδοσιακές τους φορεσιές κατά μήκος του παραλιακού δρόμου. Η Αλόννησος γέμισε ανθρώπους ,γεμάτους από  αγάπη  και διάθεση για χορό. Κάθε γωνιά της Αλοννήσου και μια περιοχή της Ελλάδας. Δεν υπάρχουν Λόγια για να εκφράσει κανείς τα συναισθήματα που προέκυψαν  από όλο αυτό το σκηνικό. Την δεύτερη μέρα 9 Ιουλίου, ξεναγήθηκαν τα χορευτικά  στην παλαία χώρα της Αλοννήσου ,όπου έγιναν και οι πρόβες . Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη τη μέρα μοιράστηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες παραδοσιακές πίτες  που ζυμώνονταν πλάθονταν και ψήνονταν επί τόπου από νοικοκυρές της Αλοννήσου.
 Ο Σύλλογος «Άσκηση- Ψυχαγωγία- Υγεία» συμμετείχε στο Φεστιβάλ Αλοννήσου με παραδοσιακούς χορούς της Ρούμελης, που   ξεσήκωσαν τους θεατές, ντόπιους και τουρίστες, με τις εντυπωσιακές φορεσιές και τις εκπληκτικές  φιγούρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: