Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Έτσι θα αναστηλωθεί το Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού !


Σαν σήμερα – 10 Ιουλίου 2013 – παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα μέλη του ΔΣ του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, η μελέτη αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Ορχομενού, που φέρει την υπογραφή των Αρχιτεκτόνων κκ. Θεμιστοκλή Μπιλή και Μαρίας Μαγνήσαλη, με πλούσια εμπειρία σε αρχαιολογικά έργα κι` έναν αναμφίβολα από τα ζευγάρια που θα συνδέσουν για πάντα το όνομά τους,  με την μεγάλη ιστορία του τόπου μας και στην σύγχρονη ανάδειξή του μέσα από το ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ. 

Η μελέτη των Μπιλή – Μαγνήσαλη  εγκρίθηκε – όπως όλοι ξέρουμε – και χρηματοδοτήθηκε με 2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ από μέρα σε μέρα στην κυριολεξία περιμένουμε την ολοκλήρωση των λεπτομερειών πρόσληψης του εξειδικευμένου επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού από την ΕΦΑ Βοιωτίας, που θα είναι και η επιβλέπουσα αρχή.
Για να θυμηθούμε, λοιπόν, το πώς θα διαμορφωθεί όλη αυτή η περιοχή με την ενοποίηση των κλασσικών αρχαιοτήτων και την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου (Α` ΦΑΣΗ), το ORCHOMENOS PRESS σας παρουσιάζει τις φάσεις του έργου, μέσα από τις εικόνες της παρουσίασή του, η οποία έχουν προβληθεί δημόσια σε όλες τις ανάλογες  παρουσιάσεις τους. 





























































Δεν υπάρχουν σχόλια: