Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Στο επιβλητικό μνημείο της «Παναγίας η Σκριπού» δόθηκε η ατμοσφαιρική συναυλία της μοναδικής Νεκταρίας Καραντζή

Ο Αρχιεπίσκοπος λάμπρυνε με την παρουσία του
τη κορύφωση των διήμερων λατρευτικών εκδηλώσεων





 Με την εξαίσια φωνή της διεθνούς φήμης ψάλτριας κας Νεκταρίας Καραντζή ταυτίστηκε η κορύφωση των διήμερων λατρευτικών εκδηλώσεων (σσ. 9 και 10 Σεπτεμβρίου) του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορχομενού «Παναγία η Σκριπού» στην ιστορική πόλη της Βοιωτίας, εκδηλώσεις  για την ανάμνηση του Θαύματος της Μεγαλόχαρης και την προστασία της από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1943. Η ξεχωριστή αυτή λάμπρυνε ακόμη περισσότερο με την παρουσία του Βοιωτού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερωνύμου ` Β, ο οποίος επέλεξε να είναι μαζί με τους εκατοντάδες θεατές της βραδιάς και να απολαύσει την ξεχωριστή Ελληνίδα υμνωδό.




 Με τον Ορχομενό και τον μεγαλοπρεπή Ναό της Παναγίας η Σκριπού -  μνημείο που χρονολογείται από τον 9ο μ.Χ αιώνα και ξεχωρίζει για την σπάνια αρχιτεκτονική του και τη Βυζαντινή του αίγλη – έρχεται για δεύτερη φορά να ταυτιστεί η μελωδική φωνή της καταξιωμένης κας Νεκταρίας Καραντζή,  η οποία το βράδυ της 10ης Σεπτεμβρίου 2017 έδωσε μια ιδιαίτερη συναυλία στο προαύλιο του επιβλητικού μνημείου της Μεγαλόχαρης.
Μοναδική τιμή και χαρά η απρόσμενη έκπληξη της παρουσίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμου καθώς και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κκ. Γεωργίου, ο οποίος εξίσουε επάξια στηρίζει και ενισχύει αυτό το πολύπλευρο μωσαϊκό των ιστορικών ενοριών της επαρχίας του.
Ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Παναγίας της Σκριπούς π. Χαράλαμπος Χατζηχαραλάμπους, στον εναρκτήριο λόγο του αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου, αναπολώντας τις στιγμές της χειροτονίας του από τον ίδιο, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του για το δώρο που του προσέφερε να υπηρετήσει ως εφημέριος στο βυζαντινό ναό της Παναγίας Σκριπούς, ενός από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδας, που χρονολογείται από τον 9ο αι.
Η αναγνωρισμένη ανά τον ορθόδοξο κόσμο υμνωδός και ερμηνεύτρια της παραδοσιακής μουσικής κ. Νεκταρία Καραντζή ταξίδεψε το κοινό σε αρχέγονα βυζαντινά μέλη της παράδοσης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην  πολύχρονη και γνωστή ανά την Ελλάδα προσφορά του Μακαριωτάτου στη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, ευχαριστώντας τον θερμά, εκ μέρους όλων, τόσο για την τιμητική παρουσία του στη συναυλία όσο και για το σημαντικό πνευματικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί από τη θέση του προκαθήμενου της Ορθόδοξης Ελλαδικής Εκκλησίας.
Τη βραδιά - μεταξύ άλλων - τίμησαν με την παρουσία τους ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας, ο διεθνούς φήμης πιανίστας, συνθέτης, μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, που τελεί υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου, κ. Βασίλειος Τσαμπρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κα Κική Καραβαγγέλη, κ. Γιάννης Νταβαλούμης και κ. Γρηγόρης Γαλάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάμπρος Ρόδης και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι του Δήμου και των τοπικών Συλλόγων.























  







«Ο Αρχιεπίσκοπος λάμπρυνε τη γιορτή και έδωσε χαρά σε όλους τους κατοίκους του Ορχομενού και της ευρύτερης περιοχής της μητροπολιτικής περιφέρειας, όπου, επί σχεδόν 40 συναπτά έτη, έχει προσφέρει μεγάλο και πολύτιμο κοινωνικό και πνευματικό έργο. Με την παρουσία του, μας τίμησε επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και δημοτικοί εκπρόσωποι του τόπου» δήλωσε στο τέλος αυτής της βραδιάς  η κα Καραντζή. «Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο που μας αγκάλιασε με την αγάπη του, τον εφημέριο του Ιστορικού Ναού της Παναγίας Σκριπούς π. Χαράλαμπο και τον αγαπητό φίλο και Πρόεδρο των Συλλόγων Οικολόγων και Φυσιολατρών Ορχομενού κ. Θεόδωρο Απογένη για τη διοργάνωση και την ευγενική τους πρόσκληση να μετέχω για μια ακόμη φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε συναυλία προς τιμήν της Παναγίας Σκριπούς και ασφαλώς τους αγαπημένους μου συνεργάτες, την Κωνσταντία Δούκα και τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Θερμά συγχαρητήρια στην πολυφωνική χορωδία του Μητροπολιτικού Ωδείου Λιβαδειάς και το τμήμα παραδοσιακών χορών Ορχομενού που πλαισίωσαν επίσης τη βραδιά. Ευχαριστίες επίσης και σε σας για τη δημοσιογραφική κάλυψη της βραδιάς» μας είπε φεύγοντας από την Παναγιοφρούριτη πόλη του Ορχομενού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: