Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Με όλες τις ειδικότητες βρίσκει η νέα σχολική χρονιά και το Δημοτικό Σχολείο Κοκκίνου - Παρουσία του κκ. Γεωργίου και φέτος ο σημερινός αγιασμός






Θέλοντας να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ποίμνιο του και παρά το βεβαρημένο του πρόγραμμα, ο ακούραστος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κκ. Γεώργιος βρήκε και φέτος χρόνο και ευλόγησε σήμερα, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, τη νέα σχολική χρονιά στην άκρη του δικού μας Δήμου, στο Δ.Δ. Κοκκίνου, όπου ως γνωστόν στη Δνση του όμορφου αυτού σχολείου είναι ο χαρισματικός π. Αβραάμ Δελιανίδης.




 





Ο κκ. Γεώργιος έχει καθιερώσει αυτή τη συνήθεια, μια μέρα μετά τον επίσημο αγιασμό, προκειμένου να μπορεί να επισκεφθεί και άλλα σχολεία της εκκλησιαστικής του περιφέρειας. Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν οι ιερείς π. Αβραάμ και Νεκτάριος, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ακραιφνίας κ. Γιάννης Φουρτάκας, ο Πρόεδρος του ΔΣ, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Λάμπρος Ρόδης, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Κική Καραβαγγέλη και Γρηγόρης Γαλάνης, η Δημοτική Σύμβουλος κα Έλενα Γεωργίου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κοκκίνου κ. Σπύρος Καραγιάννης εκ μέρους του Δήμου μας, ενώ παρόντες ήταν και ο Δντης της Αβθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννιός και η Σχολική Σύμβουλος κα Χριστίνα Κολοβού, κ.α.
Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον αγιασμό στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο του χωριού Κόκκινου, όπου στο τέλος μοίρασε στους μικρούς μαθητές τετράδια και στυλό καθώς και από ένα εικονάκι των Τριών Ιεραρχών, των Προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά δύναμη, υγεία και καλή πρόοδο στα μαθήματά τους τονίζοντάς τους ότι η παιδεία δεν είναι ξερές γνώσεις, αλλά είναι προσπάθεια για την κατάκτηση της αλήθειας, της αρετής, της ανθρωπιάς· όπως λέει ο Πλάτωνας παιδεία είναι η σωστή περιαγωγή της ψυχής. Είπε προς τα παιδιά ότι είναι η ελπίδα μας και ευχήθηκε πάντα να είναι χαμογελαστά και με τη ζωντάνια που τα διακρίνει να προοδεύουν στη ζωή. Στους δασκάλους και τους καθηγητές ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους.







Χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου κ. Λουκά Υπερήφανου μετέφερε ο κ. Φουρτάκας. Καλωσόρισμα στη νέα χρονιά έκανε από το Κόκκινο και ο κ. Γιαννιός, ο οποίος – για πρώτη φορά αξίζει να σημειωθεί – εξασφάλισε όλες τις ειδικότητες που προβλέπονται, γεγονός που μας έχει χαροποιήσει όλους ιδιαίτερα και κυρίως τους μαθητές του. Το δικό της μήνυμα για «καλή σχολική χρονιά» μετέφερε και η κα Κολοβού. Καλή αρχή! 

2 σχόλια:

Βάνα Μας είπε...

Καλή δύναμη στο έργο σας π.Αβραάμ!!!

Βάνα Μας είπε...

Καλή δύναμη στο έργο σας π.Αβραάμ!!!