Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας ξεκινά και επίσημα τις εργασίες της α` φάσης στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού!!!

Σ` ένα εργοτάξιο – με ό,τι αυτό σημαίνει για την καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών μας – θα μετατρέπεται σταδιακά από σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος του Ορχομενού, γεγονός που σημαίνει πως το όνειρο όλων μας που ακούει στο όνομα "Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού" αρχίζει να μπαίνει σε φάση σταδιακής υλοποίησης!!! 


Όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει, η ΕΦΑ Βοιωτίας ολοκλήρωσε όλη την πολύμηνη προηγηθείσα διαδικασία και εγκατέστησε σήμερα και επίσημα  το ειδικό επιστημονικό προσωπικό και τους τεχνίτες υψηλής εξειδίκευσης που απαιτούνταν για την σταδιακή υλοποίηση της α` φάσης, δηλαδή την υλοποίηση της μελέτης «Αναβάθμιση αρχαιολογικού χώρου Ορχομενού Βοιωτίας και αποκατάσταση αρχαίου θεάτρου στο πλαίσιο δημιουργίας του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού» - που ως γνωστόν χρηματοδοτήθηκε με προϋπολογισμό 2.001.690,61€ . από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (σσ.http://orchomenos-press.blogspot.gr/2016/09/o_11.html). 

Πρόκειται για τους παρακάτω:
  • ΠΕ Αρχιτέκτονας-Μηχανικός -MSc Ε.Μ.Π. Φίλιππος Γεροντάκης
  • ΠΕ Αρχαιολόγων- MSc Ε.Μ.Π. Πηνελόπη Κουρκούτη
  • ΠΕ Α Πολιτικός-Μηχανικός -MSc Ε.Μ.Π. Μελέτης Κώτσαινας
  •  ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού Σταυρούλα Βαλμά
  • ΠΕ Αρχαιολόγων Γεώργιος Αγιαμαρνιώτης 
  • ΔΕ Ειδικευμένων Εργατοτεχνιτών: Ευάγγελος Νίκας, Άγγελος Στάθης, Δημήτρης Στενός, Χαρίλαος Παπαδημητρίου.





Μαζί με τους «δικούς» μας πλέον ανθρώπους, οι οποίοι έρχονται για αναδείξουν οριστικά τους θησαυρούς μας, στο χώρο των κλασσικών αρχαιοτήτων βρέθηκε σήμερα και η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας κ. Αλεξάνδρα Χαραμή μαζί με την υπεύθυνη αρχαιολόγο της περιοχής κα Κυριακή Καλυγά. Δίπλα τους ήταν τόσο ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος, όσο και ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάμπρος Ρόδης, τους οποίους και καλωσόρισαν.
«Σε μεγάλη συγκίνηση σας καλωσορίζω στην πόλη μας. Η έλευσή σας δεν γεμίζει χαρά μόνο εμένα και τους συνεργάτες μου, αλλά όλους τους Ορχομένιους και τις Ορχομένιες, τους φίλους του Ορχομενού και φυσικά όλους τους αρχαιολόγους, τους επιστήμονες που αγκάλιασαν την ιδέα μας να αναμορφώσουμε όλη αυτή την περιοχή που ονομάζουμε «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού». Η συμβολή του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και της ΕΦΑ Βοιωτίας ήταν καθοριστική για να φτάσουμε σήμερα εδώ και σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για όλα όσα ονειρευτήκαμε μαζί για τον Ορχομενό και την ιστορία του. Θα ήταν παράλειψή μου να μην ξαναευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη και την Αντιπεριφερειάρχη κα Φανή Παπαθωμά για την υποστήριξή τους στην ανάδειξη των θησαυρών μας» δήλωσε – μεταξύ άλλων – ο κ. Λουκάς Υπερήφανος, Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, με αφορμή την ιστορική αυτή ημέρα για τον τόπο μας. Ακόμη συμπλήρωσε πως ο Δήμος Ορχομενού παραμένει στην διάθεσης της ΕΦΑ Βοιωτίας και των συνεργατών της για την εξυπηρέτησή τους στις εργασίες τους.


Το ORCHOMENOS PRESS εκφράζει με τη σειρά του ένα εξίσου  θερμό καλωσόρισμα στους Μηχανικούς, Αρχαιολόγους και εξειδικευμένους εργάτες της α` φάσης του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού, αφού η έλευσή τους 
ανοίγει ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο στη μακρά διαδρομή του τόπου μας. 
Καλή αρχή, καλό ξεκίνημα, καλή συνέχεια! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: