Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Στη Λαμία αύριο η ημερίδα των Δημάρχων με θέμα «Η μεταρρύθμιση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Στερεά Ελλάδα & η προοπτική ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας»

Στα πλαίσια της 17ης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η δρομολογούμενη μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με την οποία υπάρχει κίνδυνος απορρόφησης του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας από όμορα Πανεπιστήμια, αλλά ακόμη και κατάργησης ορισμένων σχολών. 
Με απόλυτη σύμπνοια, το Δ.Σ. δεσμεύτηκε πως δεν πρόκειται να επιτρέψει την αποδυνάμωση του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας και ότι θα διεκδικήσει ακόμη πιο σθεναρά τη δημιουργία και τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. 
Έπειτα από πρόταση του Πρόεδρου της Π.Ε.Δ., το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα για τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα: «Η μεταρρύθμιση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Στερεά Ελλάδα & η προοπτική ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας» που θα έχει ως στόχο την ενημέρωση για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, τη δημιουργία κοινού σχεδίου δράσης για την προώθηση της διεκδίκησης ίδρυσης του Πανεπιστήμιου Στερεάς Ελλάδας και παράλληλα τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του ΤΕΙ. 
Η πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 10:30 π.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ Τμ. Ανατολικής Στερεάς, Πλατεία Ελευθερίας 3 (4ος όροφος), στη Λαμία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: