Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Η κεντρική μας πλατεία... στο μέλλον !



Την προμελέτη που θα μας οδηγήσει στη μορφή που θα έχει η κεντρική πλατεία της πόλης του Ορχομενού στο… μέλλον, παρουσιάστηκε απόψε από τις Αρχιτέκτονες κκ. Έλλη Παγκάλου και Ελένη Τσιριντάνη (σσ. Αρχιτεκτονικό Γραφείο Ε. Παγκάλου και Συνεργάτες), σε προγραμματισμένη συνάντηση με τους δημοτικούς συμβούλους και επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίες με εντολή της Δημοτικής Αρχής παρουσίασαν μια βασική πρόταση – αναμόρφωσης της Πλατείας Ηρώων Ορχομενού.




Ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος καλωσόρισε τις μελετήτριες και ακολούθησε η αναλυτική παρουσίαση της κεντρικής τους ιδέας, όπως φαίνονται και στα σχετικά πλάνα.








Το κύριο ενδιαφέρον τους απέσπασε η νέα θέση του Ηρώον, με προσανατολισμό την Ανατολή και στην αρχική του σύλληψη (http://orchomenos-press.blogspot.gr/2017/10/blog-post_358.html ) καθώς και η ενατοποθέτηση του γλυπτού του Φρίξου και της Έλλης σε νέα θέση (σσ.μια πρόσφατη δωρεά στο Δήμο Ορχομενού από την οικογένεια του κ. Π. Κουβάρα (http://orchomenos-press.blogspot.gr/2015/10/blog-post_90.html ).  Τις μελετήτριες απασχόλησε σε μεγάλο βαθμό ο καθορισμός του νέου χώρου για τα τραπεζοκαθίσματα, η διαμόρφωση της παιδικής χαράς, η πρόσβαση στην πλατεία, η μονοδρόμιση της Ησιόδου και η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της, η νέα θέση για την πιάτσα των ΤΑΧΙ, κ.ο.κ.




Μετά την παρουσίαση, ακολούθησαν ερωτήσεις και παρατηρήσεις από τους παριστάμενους Δημοτικούς Συμβούλους καθώς και τους επαγγελματίες της περιοχής. 
Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρόσκληση αυτή της Δημοτικής Αρχής παρόντες ήταν –εκτός από τον Δήμαρχο κ. Υπερήφανο – οι επικεφαλής των Παρατάξεων «Ορχομενός, Νέα Εποχή» και «Ορχομενός,  Πορεία με Αξιοπιστία» κκ. Κώστας Ξηρογιάννης και Γιάννης Στεφανίδης, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λ.  Ρόδης, ο Αντιπρόεδρος κ. Ν. Τσιγαρίδας,  ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Νταβαλούμης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Φουρτάκας,  ο Αντιδήμαρχος κ. Γρ. Γαλάνης, η εντεταλμένη Σύμβουλος Εσόδων κα Β. Σκαγιάκου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Αλ. Ζυγογιάννης, Λ. Μέττας, Χρ. Μπαμπλέκος, Λ.Τριανταφύλλου και Β.  Καράλη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ορχομενού κ. Β. Τάγκαλης  και ο Αντιπρόεδρος κ. Γ. Βούτσας.  

Για το επόμενο στάδιο, θα επανέλθουμε…όπως και για τον προϋπολογισμό της, τον τρόπο χρηματοδότησής της κ.τ.λ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: