Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Κάλεσμα εθελοντισμού απευθύνει η Τοπική Κοινότητα Δαύλειας

Φωτογραφία: Παναγιώτης Πραγιάνης 

Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η πρόταση έγινε στις 18 Απριλίου του 1982, κατά τη διάρκεια ενός συμποσίου του ICOMOS στην Τυνησία και υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO τον Νοέμβριο του 1983.
Η επέτειος αυτή αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Για το σκοπό αυτό διοργανώνονται σ’ όλο τον κόσμο κάθε μορφής εκδηλώσεις, με τις οποίες επιδιώκεται όχι μόνο να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο κοινό η σημασία των μνημείων κάθε χώρας και τα προβλήματά τους, αλλά και να προωθηθεί η υπόθεση της προστασίας και ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή.

Η Τοπική Κοινότητα σε συνέχεια των παραπάνω προσκαλεί όλους τους τοπικούς φορείς (Αιρετοί, Δ/ντες Σχολείων, Εκλ. Συμβούλια, ΔΣ Συλλόγων και μέλη αυτών, όπως και κάθε ενδιαφερόμενο συγχωριανό σε συνάντηση-συζήτηση για την περαιτέρω οργάνωση με σκοπό την πραγματοποίηση καθαρισμού στο Αρχαίο Κάστρο. 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Απριλίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα του Κοινοτικού Καταστήματος. Η παρουσία όλων κρίνεται επιτακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: