Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Στον κ. Γαβρόγλου μεταβίβασαν την πρόταση Πανούση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας οι κκ. Μπακογιάννης και Υπερήφανος


Ύστερα από μια πολύμηνη διαδικασία και αφού ολοκληρώθηκε ένα κύκλος επαφών και επί τόπου επισκέψεων, ο καθηγητής κ. Γιάννη Πανούσης παρέδωσε στις αρχές της εβδομάδας (στην Αίθουσα Ιλισσός στο Ξενοδοχείο Caravel όπου βρίσκονταν  οι αυτοδιοικητικοί για το κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ ΕΝΠΕ,)  στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Λουκά Υπερήφανο, την μελέτη που προβλέπει την ίδρυση 6 σχολών, 12 τμημάτων και την αξιοποίηση του brand name των Δελφών! Η πρόταση στηρίχθηκε στις απόψεις και προτάσεις 48 καθηγητών/ειδικών (38 εγγράφων απαντήσεων και 10 προφορικών), ενώ η επιλογή των καθηγητών/ειδικών έγινε με αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια, λόγω της εξειδικευμένης ερευνητικής δραστηριότητάς τους καθώς και της εμπειρίας τους σε ζητήματα οργάνωσης των ΑΕΙ.


Αναλυτικά, η  κοινή τους επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Μετά τη συνάντηση που είχαμε μαζί σας, ως αντιπροσωπεία της Αυτοδιοίκησης της Στερεάς Ελλάδας, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 στη Βουλή των Ελλήνων, η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας με την άμεση υποστήριξη της Περιφέρειας, κινήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς για την εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης και τεκμηριωμένης πρότασης για την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
Ακολουθώντας τις χρήσιμες συμβουλές και τις επισημάνσεις σας ότι η οποιαδήποτε πρόταση ίδρυσης Πανεπιστημίου θα πρέπει να βασίζεται σε ακαδημαϊκά κριτήρια, συγκροτήσαμε μια ομάδα τεκμηρίωσης, που αποτελείται από εξαίρετους ακαδημαϊκούς και ειδικούς, υπό τον συντονισμό του πρώην Υπουργού και Πρύτανη, καθηγητή κυρίου Γιάννη Πανούση.
Όπως θα θυμόσαστε, η αυτοδιοίκηση, σύσσωμα κι εκφράζοντας απόλυτα την κοινή γνώμη της Στερεάς Ελλάδας, επιχειρηματολόγησε υπέρ του δικαίου αιτήματος για την ίδρυση αυτόνομου και αυτοδύναμου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Επίσης, οι κυβερνητικοί βουλευτές της Περιφέρειάς μας, που συμμετείχαν στη συνάντηση, στήριξαν και τάχθηκαν απολύτως υπέρ της διεκδίκησης των Στερεοελλαδιτών.
Κύριε Υπουργέ,
Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη και συνάμα τιμητική θέση να σας παραδώσουμε επίσημα την πρόταση της Ομάδας Τεκμηρίωσης, η οποία ενσωματώνει στοιχεία Σύγχρονου, Καινοτόμου, Πολυθεματικού Πανεπιστημίου.

Η πρόταση στηρίχθηκε στις απόψεις και προτάσεις 48 καθηγητών/ειδικών (38 εγγράφων απαντήσεων και 10 προφορικών), ενώ η επιλογή των καθηγητών/ειδικών έγινε με αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια, λόγω της εξειδικευμένης ερευνητικής δραστηριότητάς τους καθώς και της εμπειρίας τους σε ζητήματα οργάνωσης των ΑΕΙ.
Σας μεταφέρουμε την ήδη ευρεία αποδοχή της πρότασης από τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας και ζητούμε τη συνδρομή σας για να αποτελέσει τη βάση ενός άκρως ελκυστικού, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.


O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας                      O Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

            Κώστας Μπακογιάννης                                            Λουκάς Υπερήφανος
                                                                                                Δήμαρχος Ορχομενού                       


Δεν υπάρχουν σχόλια: