Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Προκήρυξη 37ου Φεστιβάλ Παραδοσιακού Δημοτικού Τραγουδιού


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ



     Ο Σύλλογος   Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς συνδιοργανώνει με την ΠΕ Βοιωτίας και το Δήμο Λεβαδέων  στο χωριό Ελικώνας- Ζερίκι το  «37ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Παραδοσιακού  Δημοτικού Τραγουδιού» , με σκοπό την ανάδειξη, την  διάσωση του δημοτικού μας τραγουδιού και την  μετάδοσή του στη νέα γενιά, όπως αυτό γίνεται από τον σύλλογό μας για 37 συναπτά έτη.
    Με τον διαγωνισμό αυτό δίνεται ένα βήμα έκφρασης στους ερασιτέχνες  τραγουδιστές ταυτόχρονα όμως δημιουργείται μία εστία που κρατά το τραγούδι της παράδοσής μας ζωντανό.
Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μη επαγγελματίες ερμηνευτές δημοτικών τραγουδιών, (μπορούν να λάβουν μέρος και πολυφωνικά συγκροτήματα αλλά αποκλείονται οι χορωδίες).   Οι διαγωνιζόμενοι συμμετέχουν με ένα μόνο μουσικό κομμάτι.
Τα τραγούδια  που θα παρουσιάσουν οι διαγωνιζόμενοι πρέπει απαραιτήτως να προέρχονται από το ρεπερτόριο της ανώνυμης λαϊκής δημιουργίας, δηλαδή να είναι γνήσια παραδοσιακά και όχι διασκευές ή νεώτερες δημοτικοφανείς συνθέσεις.
Θα υπάρχει διακεκριμένη κριτική επιτροπή καθώς επίσης και χρηματικό έπαθλο για τους 3 πρώτους νικητές.
Δήλωση συμμετοχής μέχρι 5 Ιουνίου 2018.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για τη συμμετοχή ανηλίκων είναι απαραίτητη η άδεια του κηδεμόνα σε έντυπη υπεύθυνη δήλωση.
Η Κριτική Επιτροπή στην Προκριματική Φάση του Διαγωνισμού θα ακούσει όλους τους υποψήφιους και θα επιλέξει απ’ αυτούς κατά την κρίση της, τις επτά  καλύτερες συμμετοχές για την Τελική Φάση του Διαγωνισμού. Η προκριματική φάση θα γίνει  το απόγευμα του Σαββάτου 7/7/2018 στον χώρο του Μουσείου Λαογραφικής Κληρονομιάς στον Ελικώνα- Ζερίκι . Η τελική φάση θα ξεκινήσει το βράδυ της ίδιας μέρας, στον ίδιο χώρο, στις 9:30.
.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικά την δήλωση συμμετοχής στο mail του Συλλόγου : zelikonas@gmail.com
 Σε περίπτωση αδυναμίας πρόσβασης στα ηλεκτρονικά μέσα , παρακαλούμε επικοινωνήστε στα ακόλουθα τηλέφωνα για να σας αποσταλεί η δήλωση:
6948759957 (Χρύσα Καντά), 6932526742 (Ντίνα Πούλου)

Έντυπα αιτήσεων, προκηρύξεις και όλο το πληροφοριακό υλικό μπορείτε να το βρείτε σε όλες τις τοπικές κοινότητες  του Δήμου Λεβαδέων , στο γραφείο Τύπου του δήμου Λεβαδέων καθώς και στο blog του Συλλόγου : http://zerikia.blogspot.gr , και στο fb του Συλλόγου: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΙΚΩΝΙΩΝ .
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε ν’ απευθύνεστε στα τηλέφωνα : 6948759957 (Χρύσα Καντά), 6932526742 (Ντίνα Πούλου)



ΒΡΑΒΕΙΑ
Θεσπίζονται συνολικά τρία (03) βραβεία καλύτερης ερμηνείας Παραδοσιακού Δημοτικού Τραγουδιού    και κατανέμονται ως εξής:
1ο  Βραβείο 400,00 €,
2ο βραβείο 200,00€,
 3ο βραβείο 100,00€.
Η ανακοίνωση και η απονομή των βραβείων θα γίνουν μετά το τέλος του διαγωνισμού.
Οι καλύτερες ερμηνείες και εκτελέσεις θα εκδοθούν σε δίσκο ακτίνας (cd) με τη φροντίδα του Συλλόγου Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος                                       Η Γραμματέας
Χρυσάνθη Καντά                              Μαρία Κορογιάννου



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 37ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
                     Σάββατο 7/7/2018:
                   Προκριματική διαδικασία του διαγωνισμού παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιού  από το οποίο θα προκριθούν οι επτά καλύτεροι διαγωνιζόμενοι που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση  του φεστιβάλ.
                   Βιντεοσκόπηση των διαγωνιζόμενων με ταυτόχρονη καταγραφή των τραγουδιών έτσι  ώστε να δημιουργηθεί αρχείο με γνήσια παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια.
                   Παραδοσιακοί σκοποί από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων.
Φεστιβάλ Παραδοσιακού Δημοτικού Τραγουδιού.
                   Τελικό στάδιο με τους επτά (7) καλύτερους  διαγωνιζόμενους οι οποίοι θα κριθούν για το τελικό χρηματικό έπαθλο.
                   Βράβευση των τριών καλύτερων τραγουδιστών.
                   Παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα των :
Σύλλογος Πελοποννησίων,  « Μανουσάκια» Κυριακίου,
Αρβανίτικο χορευτικό συγκρότημα Χασιάς.
                   Χορωδία Συλλόγου Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς με Αρβανίτικα και άλλα Παραδοσιακά Τραγούδια.
                   Φεστιβαλική Ορχήστρα με την Ανδριάνα Μόκα και Αρβανίτικα Τραγούδια από τον Σπύρο Μπρέμπο.
Κριτική Επιτροπή :
1.Νικηφόρος Νευράκης. Συνθέτης- Αρχιμουσικός-Μαέστρος( Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μουσουργών)

2. Dr. Prof. Ευστάθιος Αρβανίτης. Συνθέτης Μαέστρος  Διευθυντής Ωδείων-Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Χορωδιών και Επίκουρος      Καθηγητής( Southwest  University  Blagoevgrad) Βουλγαρία.

3. Νικόλαος Αμοργιανός. Συνθέτης Διευθυντής Ωδείου Καθηγητής Τραγουδιού-Βυζαντινής Μουσικής και (Eκδότης και Πρόεδρος του Festival Art & Art)


Κυριακή 8/7/2018: 
Θεατρική παράσταση από τοπική θεατρική ομάδα στην πλατεία του χωριού.


Δευτέρα 9/7/2018
« Από το στάρι…στο ψωμί» : δράση βιωματικής μάθησης και περιήγηση στο Μουσείο Αγροτικής Κληρονομιάς των παιδιών της 1ης Κατασκηνωτικής Περιόδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: