Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ στην Πύλο





Ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης από το ΔΣ της ΚΕΔΕ
«Η Αυτοδιοίκηση δίνει μια ιστορική μάχη προκειμένου να μην διαλυθούν οι δήμοι και να διασφαλιστεί το κύρος του θεσμού» διαμήνυσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ένωσης η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Πύλο.

Στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης οφείλει να δώσει μια ευθεία απάντηση για το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» δεν συμπεριέλαβε καμία απολύτως από τις τεκμηριωμένες προτάσεις τις οποίες έχει καταθέσει η Αυτοδιοίκηση.


Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε ο Γ. Πατούλης, η ΚΕΔΕ επιμένει στο αίτημά της για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να του κατατεθούν οι θέσεις και οι προτάσεις της Αυτοδιοίκησης.
«Η πρόσφατη υποτιμητική για το θεσμό μας τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι ο Πρωθυπουργός δεν είναι σωστά ενημερωμένος για τα προβλήματα που θα προκληθούν αν εφαρμοστεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο. Είναι υποχρέωση μας να τον ενημερώσουμε εμείς» σχολίασε. 
Ο Π. Σκουρλέτης δεν θα άντεχε ούτε για λίγες ημέρες να είναι δήμαρχος με αυτό το ανεφάρμοστο ν/σ
 «Αν ο Υπουργός Εσωτερικών επιμείνει να μας αγνοεί χωρίς να προχωρά σε μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα των δήμων και την τοπική διακυβέρνηση, ευνοώντας την ετεροδιοίκηση τότε θα υποστεί τις πολιτικές συνέπειες των επιλογών του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.
Αναφερόμενος στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στη λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα των δήμων σε περίπτωση που εφαρμοστεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε ότι «ο κ. Σκουρλέτης δεν θα άντεχε ούτε για λίγες ημέρες να είναι δήμαρχος αν εφαρμοζόταν το νομοσχέδιο του που διαλύει τους δήμους και απορρυθμίζει την Αυτοδιοίκηση».
Τα επόμενα βήματα της ΚΕΔΕ
Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφασίστηκε εντός της επόμενης εβδομάδας να συγκληθεί  η διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι περαιτέρω ενέργειες και πρωτοβουλίες της Ένωσης απέναντι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Κατόπιν σχετικής εισήγησης του Γ. Πατούλη έμφαση θα δοθεί στη δημοσιοποίηση και προβολή των θέσεων της Αυτοδιοίκησης από τις οποίες θα φαίνεται ξεκάθαρα η αναγκαιότητα μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους.
Παράλληλα η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τις ΠΕΔ και τους δήμους θα ξεκινήσει οδοιπορικό ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών σε όλη τη χώρα προκειμένου να αναδείξει ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών θα φέρει ακυβερνησία στους Δήμους και χάος στη χώρα.
Το ΔΣ της ΚΕΔΕ καταδικάζει την επίθεση στο Γ. Μπουτάρη
Την απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης  στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης διατύπωσε με ψήφισμά του το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
Τα μέλη του εξέφρασαν την συμπαράστασή και τη στήριξη τους στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη επισημαίνοντας ότι  «τέτοιου είδους βίαιες ενέργειες και συμπεριφορές δεν ταιριάζουν στο πολιτικό πολιτισμό μιας δημοκρατικής χώρας. Πρέπει με κάθε τρόπο να μπει τέλος στα κρούσματα ανομίας και βίας. Η Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται με στόχο τη διασφάλιση της προστασίας των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: