Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Η "Καλή Φωτιά" στην πλατεία της Σκριπούς!




Πριν ακόμη ξεφύγουμε καλά καλά από την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς... μας έφτασαν οι Απόκριες!
1η Μαρτίου, λοιπόν, είναι η Κυριακή των Απόκρεω και την παραμονή της, ο Δήμος της Πόλης μας σχεδιάζει να διοργανώσει μια ανοικτή μουσικοχορευτική βραδιά με το παραδοσιακό άναμα της "Καλής Φωτιάς" για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια στην Πλατεία Αθάμαντος (το επίσημο όνομα!) ή Πλατεία του Αγίου Σόζωντος ή Πλατεία της Σκριπούς για να ... συνογιόμαστε!

Το Σαββατόβραδο, λοιπόν, της 28ης Φεβρουαρίου 2009 η καρδιά της πόλης μας θα χτυπήσει στην λιγότερο αναδειγμένη περιοχή του Ορχομενού, την περιοχή της Σκριπούς.

Μάλιστα, δεν θα είναι μεγάλο ακόμη το διάστημα που η πλατεία Αθάμαντος θα κλείσει για αρκετούς μήνες εξ` αιτίας της προγραμματισμένης από το 2006 αναγκαστευής της, σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα που σας παρουσιάζουμε, προκειμένου να αποκτήσει ένα πιο σύγχρονο περιβάλλον... που με τη σειρά του, ίσως, προσελκύσει νέους επαγγελματίες αλλά κυρίως περισσότερους επισκέπτες, αποκτήσει με λίγα λόγια και πάλι πραγματική ζωντάνια!

Καλόπιστα και χωρίς να θέλουμε να φανούμε αντίθετοι στην ανακασκευή της, επισημαίνουμε προς την Δημοτική Αρχή, κυρίως, πως η πλατεία Αθάμαντος - η είσοδος δηλαδή και η εικόνα της πόλης μας για όσους επισκέπτονται τους Αρχαιλογικούς μας χώρους και την Παναγία τη Σκριπού - θα αποκτούσε και πάλι ζωντάνια εάν περιμετρικά της φροντίζαμε να εγκατασταθεί ή καλύτερα να μετεγκατασταθεί κάποια δημόσια υπηρεσία ή μια Τράπεζα ή ακόμη και το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού!

Παράλληλα, δηλαδή με την ανανεώση της να φροντίσουμε να ανανεώσουμε και το ενδιαφέρον μας για μια περιοχή που - κακά τα ψέμματα - διαθέτει ο,τι σημαντικό για τον επισκέπτη έχουμε στην πόλη μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια: