Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Ο Πύρρος Δήμας αύριο στη Λιβαδειά


Την ελληνική περιφέρεια επισκέπτεται για πρώτη φορά φέτος το Εργομετρικό Πρόγραμμα «Έλα στον Αθλητισμό» που υλοποιείται με την υποστήριξη της COSMOTE, την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Εργοφυσιολογίας – Εργομετρίας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθήνας και τη διοργάνωση της ΕΥ ΖΗΝ. Μετά τον πρώτο σταθμό την πόλη του Βόλου, το πρόγραμμα για το 2009 θα λειτουργήσει συνολικά σε εννέα πόλεις της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, με στόχο να παροτρύνει παιδιά και εφήβους να ανακαλύψουν το άθλημα που τους ταιριάζει και κυρίως να κάνουν τον αθλητισμό τρόπο ζωής.
To Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαρτίου 2009 ο Πύρρος Δήμας μαζί με τους συνεργάτες του στην Cosmote θα βρίσκεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς.

Τι είναι το Εργομετρικό πρόγραμμα

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αθλητικού προσανατολισμού για παιδιά ηλικίας 9-16 ετών. Σε μια ειδική κινητή μονάδα, εξοπλισμένη με μηχανήματα εργομέτρησης τελευταίας τεχνολογίας και στελεχωμένη με το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό του ΤΕΦΑΑ Αθήνας (εργοφυσιολόγους και ειδικούς επιστήμονες), πραγματοποιούνται αξιόπιστες επιστημονικές μετρήσεις ταχύτητας, αντοχής, δύναμης και εκρηκτικότητας κάτω άκρων, δύναμης άνω άκρων, ευκαμψίας και σωματομετρήσεις. Μέσω των μετρήσεων, αξιολογείται η φυσική κατάσταση των παιδιών, αναγνωρίζονται οι διατροφικές τους συνήθειες και τελικά σχηματίζεται μια ολοκληρωμένη εικόνα των αθλητικών ικανοτήτων και δυνατοτήτων των νέων, σύμφωνα με τα μοναδικά ατομικά χαρακτηριστικά του κάθε συμμετέχοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: