Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Θα σε (ξανα) κάνω… βασίλισσα!


Με μεγάλη συγκίνηση και ιδιαίτερα ουσιαστικά σχόλια βλέπουμε να εξελίσσεται η πρωτοβουλία της δημιουργίας του facebook «ΘΕΛΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΛΗ» που δημιουργήθηκε από τον Βασίλη Τσαγαλά και έχει ενεργοποιήσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του Ορχομενού, νέα παιδιά που σπουδάζουν ή ζουν κυρίως στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις. Στα σχόλια αυτά βλέπει κανείς την σπίθα που παραμένει πάντα αναμμένη στις καρδιές όλων μας… Άραγε θα ξανανάψει η φωτιά; Θα μπορέσουμε να κάνουμε και πάλι τη διαφορά ανάμεσα στις πρόχειρες, ευκολοστημένες και χωρίς ενδιαφέρον εκδηλώσεις των Απόκρεων που στήνονται πλέον σε κάθε πόλη της περιοχής μας;
Ως μια ακόμη ελπιδοφόρα πρωτοβουλία είναι και αυτή που πληροφορηθήκαμε για την προσεχή Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009, στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορχομενού όπου μέλη του ανενεργού Συλλόγου Καρναβάλου Ορχομενού και ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας, μας προσκαλούν όλους σε ένα ΑΝΟΙΚΤΟ δημόσιο διάλογο για το μέλλον ενός εθίμου που οι ίδιοι το αναδείξαμε και οι ίδιοι ασφαλώς το εγκαταλείψαμε!
Επαναλαμβάνουμε πως η συνάντηση είναι ανοικτή και από τη συμμετοχή μας θα κριθεί – ως ένα μεγάλο βαθμό – και το πραγματικό μας ενδιαφέρον!
Ας δώσουμε, λοιπόν, όλοι το παρόν με θετική σκέψη και θετική διάθεση!

ΥΓ. Θέλω να σας θυμίσω πως … τρέχει και η ηλεκτρονική δημοσκόπηση του «orchomenos-press» με θέμα την αναβίωση του Καρναβαλιού. Έχουμε ανοίξει, δηλαδή, και διαδικτυακό διάλογο… κι` απ` ότι φαίνεται από το (μικρό) δείγμα των απαντήσεων, μάλλον το θέλουμε το Καρναβάλι στην πόλη μας! Ευχαριστούμε τον διαχειριστή του facebook «ΘΕΛΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΛΗ» για την παραχώριση της πολύ νοσταλγικής φωτογραφίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: