Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Σειρά εκπαιδευτικών Σεμιναρίων για Αγρότες ξεκινά ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς



Ο Εμπορικός Σύλλογος Λεβαδειας στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και τις δυσμενείς επιπτώσεις της στην τοπική Οικονομία και ειδικότερα στο Αγροτικό εισόδημα το οποίο επηρεάζει άμεσα την τοπική αγορά, διοργανώνει μια σειρά ενημερωτικών σεμιναρίων για όλους τους Αγρότες .


Η προσπάθεια αυτή είναι στη λογική της επιτακτικής ανάγκης άμεσων αλλαγών όχι μόνο στις γεωργικές καλλιέργειες της περιοχής με νέες και σύγχρονες καλλιέργειες πέραν του βαμβακιού , αλλα και στην αλλαγή νοοτροπιών και συνηθειών γενιών και γενιών, όπως μας λέει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΕΣΛ και Γ` Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Κώστας Παπασπύρου.
Το πρόγραμμα αυτό είναι το πρωτο από μια σειρά προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Κ.Α.ΕΛ.Ε ( Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου ) στις εγκαταστάσεις του Ε.Σ. Λιβαδειάς αλλα και σε όλους τους Δήμους του Νομού αν μας ζητηθεί …
ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ : Βιολογικές καλλιέργειες
ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ : 48 ώρες
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : ΛΙΒΑΔΕΙΑ Αίθουσα ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Μορφές Γεωργίας - Βιολογική Γεωργία, Ιστορική Εξέλιξη, η Βιολογική Γεωργία στην Ελλάδα και στην Ε.Ε., Στατιστικά Δεδομένα, Οφέλη και Στόχοι.
Οικολογική Λίπανση,Οργανικά Λιπάσματα, ΚΟΜΠΟΣΤ – ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Διαχείριση Φυτικών Υπολειμμάτων
Φυτοπροστασία στη βιολογική γεωργία. Φυτοπροστασία χωρίς χημικά. Διαχείριση ζιζανίων στη βιολογική γεωργία
Οδηγίες για αποτελεσματική και ασφαλή χρήση των γεωργικών φαρμάκων.
Βιολογική καλλιέργεια ελιάς και κηπευτικών (καλλιέργεια, λίπανση, καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών. Νέο σύστημα εντατικής καλλιέργειας Ελιάς.
Η βιολογική καλλιέργεια αρωματικών φυτών. Η καλλιέργεια και η χρήση των κυριότερων αρωματικών φυτών
Εγγυήσεις ποιότητας και ασφάλειας, διαδικασία πιστοποίησης, επιτήρηση, επισήμανση, πιστοποιητικά και οργανισμοί ελέγχων βιολογικών προϊόντων.
Κηπευτικά, σήμα ποιότητας, διακίνηση, διατροφική αξία βιολογικών προϊόντων, διαφορές με τα συμβατικά.
Βιολογική γεωργία και περιβάλλον. Περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Μέτρα προγράμματος νιτρορύπανσης
Βιολογική γεωργία και μέλλον. Η προσφορά της βιολογικής γεωργίας στη κοινωνική, οικονομική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα.


Πληροφορίες για συμμετοχή
Στρ.Ιωαννου 24 Λιβαδειά τηλ. 22610 24218 κ 6932320972
www.es-livadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: