Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Ο Ομιλος Κοπελούζου διευρύνει τις δραστηριότητες του στον τομέα Ανάπτυξης και Διαχείρισης Αεροδρομίων



Τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του στον τομέα ανάπτυξης και διαχείρισης αεροδρομίων, μέσω της εταιρείας του «Horizon Air Investments A.E.», ανακοίνωσε ο Όμιλος Κοπελούζου, γράφει σήμερα η Ναυτεμπορική.
Η κοινή εταιρεία «Northern Capital Gateway» στην οποία συμμετέχουν η Horizon Air Investments A.E. -μέλος του Ομίλου Κοπελούζου- μαζί με τη γερμανική εταιρεία Fraport AG και τη ρωσική VTB Capital (μέλος του Ομίλου VTB, ενός από τους μεγαλύτερους κρατικούς τραπεζικούς ομίλους της Ρωσίας) ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου για την ανάπτυξη, ανακατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου Pulkovo της Αγίας Πετρούπολης, βάσει Σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.
Το έργο, προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα έργα υποδομής στη Ρωσία αλλά και στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.
Ο Όμιλος Κοπελούζου συμμετέχει ήδη στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω επένδυση αποτελεί ακόμη ένα βήμα στη σειρά επενδύσεων του Ομίλου σε έργα ανάπτυξης αεροδρομίων στην Ευρώπη.

Το Orchomenos – Press δημοσιεύει την είδηση όχι επειδή πρόσφατα είχαμε επισκεφθεί και την Αγία Πετρούπολη και φυσικά το Pulkovo (που όντως είναι ένα αεροδρόμιο μικρό με πολλούς ταξιδιώτες) αλλά επειδή ο Όμιλος έχει ανακαλύψει τη Βοιωτία και θέλει να επενδύσει στη γειτονική μας Χαιρώνεια μέσω της Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με φυσικό αέριο… Γιατί δεν φτιάχνει καλύτερα στα 160 στρέμματα που έχει στην κατοχή του (μπορεί και παραπάνω) … λέμε, ένα μικρό (σαν το Pulkovo) περιφερειακό αεροδρόμιο, που τόσο το συζητάμε στον τόπο μας; Ο πάνω κάμπος άλλωστε είναι πάνω από τα 100 χιλιόμετρα από την Αθήνα, σωστά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: